25 juni 2014
 

Range Rover Sport

Range Rover bouwt Sport SVR prototype

25 juni 2014 | De snelste en krachtigste productie Land Rover ooit maakt komend weekeinde zijn eerste openbare verschijning tijdens het Goodwood Festival of Speed (27-29 juni). Deze Range Rover Sport SVR wordt het eerste model dat de nieuwe SVR-titel draagt; een naam die in de toekomst voor alle high-performance varianten zal worden gebruikt.

Een gecamoufleerd prototype van de 550 pk sterke Range Rover Sport SVR neemt even vrijaf van zijn drukke ontwikkelingsprogramma om bezoekers aan het Goodwood Festival of Speed een voorproefje te geven van Land Rovers meest dynamische model ooit. De SVR zal in de 'First Glance'-categorie een aantal runs doen op het befaamde Goodwood Hill-parcours.

Range Rover Sport

De Range Rover Sport is op dit moment in de laatste ontwikkelingsfase, voorafgaand aan zijn verkoopintroductie in 2015. Details van de 550 pk sterke krachtbron van het model worden nog niet vrijgegeven. De voorlopige prestatiecijfers voor de SVR maken nu wel duidelijk dat de grenzen voor de Range Rover Sport als de snelste, meest wend- en handelbare, en alertst reagerende Land Rover aanzienlijk naar boven zijn verlegd.

De Range Rover Sport SVR is gecreëerd door het team van Jaguar Land Rovers Special Vehicle Operations en voldoet, net als alle andere toekomstige SVR-modellen, aan de allerzwaarste prestatiecriteria om de SVR-badge te kunnen dragen. SVR-modellen zullen op de normale wijze via de Land Rover dealers worden verkocht.

Range Rover Sport
 
Websitewww.landrover.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!