26 juni 2014
 

Volvo

Android Auto in nieuwe generatie Volvo's

26 juni 2014 | Volvo heeft zich aangesloten bij de Open Automotive Alliance. Daarmee biedt de fabrikant zijn klanten de mogelijkheid om via de gebruikersinterface van de auto tegelijkertijd gebruik te maken van het Android-platform. Deze stap brengt de autofabrikant samen met 's werelds populairste besturingssysteem voor smartphones, ontwikkeld door Google.

Android Auto maakt de bekende functies en diensten van Android direct in de auto beschikbaar via de grote, centraal geplaatste touchscreen. "Google stelt de gebruiker centraal en past technologie toe om zijn dagelijks leven te verbeteren. Dat maakt Android Auto tot de perfecte toevoeging aan de Volvo-rijervaring", zegt Håkan Samuelsson, President en CEO van Volvo Cars.

Android Auto geeft toegang tot Google Search, Google Maps, Google Play Music en speciaal op het platform afgestemde apps als Spotify. Alle apps op de telefoon kunnen worden aangestuurd door middel van spraak, met knoppen op het stuur en via de touchscreen in de auto. Daarmee is de bediening van Android Auto veilig én gemakkelijk.

Volvo

De touchscreen van Volvo combineert de content van Volvo met die van Android, gelijktijdig op één scherm. Daarmee is het niet langer nodig om te wisselen tussen het scherm van de auto en het telefoonscherm.

Android Auto is beschikbaar voor alle nieuwe Volvo's die gebaseerd zijn op de nieuwe Scalable Product Achitecture (SPA). De gloednieuwe XC90, die debuteert op de Autosalon van Parijs, is de eerste Volvo die leverbaar is met het nieuwe platform.

Nieuwe Volvo-modellen die zijn gebaseerd op de Scalable Product Architecture zijn ook uitgerust met Apple CarPlay. Dit maakt het voor Volvo-rijders mogelijk om smartphones met de meestgebruikte besturingssystemen direct te verbinden met de touchscreen in de auto.

Volvo
 
Websitewww.volvocars.nl
Deel via