24 juni 2014
Volvo S60

Volvo S60

Volvo start productie S60 en V60 Polestar

24 juni 2014 | Volvo Cars is gestart met de productie van de 350 pk sterke S60 en V60 Polestar. De eerste exemplaren van de gelimiteerde topversies hebben de Volvo-fabriek in het Zweedse Torslanda inmiddels verlaten.

"Wij zijn heel blij nu de eerste exemplaren van de Volvo S60 en V60 Polestar uit de fabriek rollen. Dat geeft ontzettend veel voldoening na het vele werk dat de technici van Volvo en Polestar hebben verricht in de aanloop naar de productiestart", zegt Henrik Fries, projectmanager Volvo S60/V60 Polestar.

Sinds de opening van de productiefaciliteit zijn hier al meer dan 6,9 miljoen Volvo's geproduceerd. Het begon met de productie van de Amazon in 1964 en een halve eeuw later zijn het de bijzondere uitvoeringen van de S60 en V60 die van de band rollen. Polestar is bovendien de eerste onafhankelijke partner die in het productieproces van Volvo is verweven.

Volvo S60

"Het is geweldig dat de eerste exemplaren klaar zijn om aan hun nieuwe eigenaar te worden afgeleverd. Het was een zinderend project om samen met Polestar vanaf een blanco papier naar dit moment toe te werken", aldus Magnus Hellsten, vice president Europese autoproductie bij Volvo Cars. Er worden dit jaar in totaal 750 stuks van de Volvo S60 en V60 Polestar geproduceerd, die zijn bestemd voor klanten in Canada, Nederland, Japan, Zweden, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

De nieuwe Volvo's S60 en V60 Polestar zijn voorzien van een gemodificeerd onderstel, met onder meer high-performance dempers en remmen. De specifieke aanpassingen werken optimaal samen met de 257 kW (350 pk) sterke zescilinder turbobenzinemotor die is gekoppeld aan een vierwielaandrijfsysteem voor  tractie onder alle omstandigheden.