18 juni 2014
 

Qoros 9

Qoros 9 sedan Concept debuteert op Britse designshow

18 juni 2014 | Het is de droom van iedere designstudent: na een stageperiode je eigen ontwerp mogen presenteren op een internationale show. Voor Jihoon Seo, een 29-jarige Koreaan, is deze droom uitgekomen. Voor Qoros ontwierp hij zijn visie op het jaar 2020 in de vorm van de Qoros 9 Sedan Concept die hij eerder deze maand mocht tonen op de Coventry University Degree Show in Groot-Brittannië. Het model en diens ontwerper vielen direct op.

Jihoon Seo doorliep een stageperiode van vijf maanden bij het Qoros Design Team waarin hij samenwerkte met de ontwerpers van het Chinese merk. Qoros biedt jonge, veelbelovende ontwerpers die een carrière in automotive nastreven de kans om hun kwaliteiten te ontwikkelen. In dat kader bood Qoros Seo de mogelijkheid zijn afstudeerproject van zijn studie aan Coventry's University's School of Art and Design te faciliteren.

Tijdens zijn stageperiode is Seo begeleid door de Brit Tim Pilsbury, senior manager van de Qoros design studio in Shanghai. Pilsbury gaf Seo tijdens de gehele periode advies en feedback en begeleidde hem bij de afronding van zijn studie. Voor zijn afstudeerproject daagde Qoros Seo uit een luxe sedan te ontwerpen, door Qoros te introduceren rond het jaar 2020 en bedoeld voor 40 tot 50 jaar oude professionals die wonen en werken in moderne, grote steden.

Het 1 op 4,5 kleimodel van de Qoros 9 Sedan Concept laat op de Coventry University Degree Show goed zien welke designrichting Qoros kiest. Duidelijk is de doorontwikkeling van de New Premium-filosofie, die nu al te zien is op de Qoros 3 Sedan, een model dat sinds eind 2013 in China en Slowakije geleverd wordt, en de Qoros 3 Hatch, die halverwege dit jaar in China op de markt komt. Ook toont de Qoros 9 Sedan Concept nieuwe designthema's voor de toekomst.

Qoros 9

Strakke, horizontale lijnen en krachtige proporties geven de Qoros 9 Sedan Concept een heldere, moderne en onderscheidende uitstraling. Ook de signatuur van de huidige Qoros-modellen, waarin een op de vorm van een hockeystick gebaseerde lijn verwerkt is, komt terug in diverse stijlelementen van de auto. Het zijaanzicht van de Qoros 9 Sedan Concept is elegant en krachtig, met vrij abrupt afbuigende hoeken en een achterzijde zoals van een coupé. De c-stijl loopt vrijwel door tot aan de subtiele spoiler op de achterklep. Aan de voorkant zorgen de trapeziumvormige grille met chromen omlijsting en fraaie LED-Xenon koplampen voor een sterke, indrukwekkende uitstraling.

De compacte achterlichten herbergen drie horizontale LED-strips waardoor de breedte van de auto extra benadrukt wordt. De Qoros 9 Sedan Concept heeft geen traditionele buitenspiegels. In plaats daarvan zijn high-definition camera's bijna onzichtbaar verwerkt in de richtingaanwijzers aan de zijkant van de auto, net onder de a-stijl.  Geperforeerde en diamantgeslepen 19 inch lichtmetalen velgen geven de Qoros dynamiek en een premium uitstraling.

Tijdens de Degree Show kreeg Jihoon bovendien de 'Best Flat Work'-prijs voor zijn schetsen en tekeningen van de Qoros 9 Sedan Concept. De 2014-prijzen worden gesponsord door Wacom, een Japans bedrijf dat gespecialiseerd is in grafische tablets. De jury bestaat uit studenten en docenten van Coventry University's School of Art and Design.

Qoros 9
 
Websitewww.qorosauto.com
Deel via