19 juni 2014
Ford Fiesta (2008 - 2017)

Ford Fiesta (2008 - 2017)

Ford introduceert Fiesta Red en Black Editions

19 juni 2014 | Ford introduceert de Fiesta Red Edition en Black Edition; twee nieuwe uitvoeringen die een sportief, expressief uiterlijk en hoge prestaties combineren met een relatief laag brandstofverbruik. De Fiesta Red Edition en Black Edition zijn voorzien van een 1.0-liter motor die 140 pk levert.

De tweekleurige modellen zijn beschikbaar in Race Red, uitgevoerd met een glanzend zwart dak en detaillering en Panther Black, met glanzend rood dak en detaillering; beide kleurthema's zijn geïnspireerd door wereldwijde modetrends met sterke kleurcontrasten.

Beide sportieve Fiesta's zijn voorzien van sportbumpers voor en achter, sideskirts en een dakspoiler. Het dak, de grille en zijspiegels zijn uitgevoerd in contrastrerend rood of zwart. Beide uitvoeringen staan op 16-inch of 17-inch lichtmetalen velgen in de kleur Panther Black metallic.

Ford Fiesta (2008 - 2017)

Het interieur is voorzien van vele sportieve details zoals een glanzend zwarte middenconsole en deurhendels; een zwart lederen sportstuur en versnellingspookmanchet met rood stiksel; zwarte vloermatten met rood stiksel en houtskoolzwarte stoelen gemaakt van Ultimate-materiaal met contrasterend rood stiksel en gepolsterde bekleding.

De 140 pk sterke 1.0-liter EcoBoost is sportief afgesteld voor de turbo-lader en intercooler, waardoor er 12 procent meer kracht wordt geleverd dan voorheen. Deze Fiesta's accelereren van 0-100 km/h in 9,0 seconden, hebben een topsnelheid van 201 km/h, terwijl het theoretische brandstofverbruik met 4,5 l/100 km (en de CO2 emissie 104 g/km) relatief laag zijn.

De Fiesta Red Edition en Black Edition zijn voorzien van een vijfversnellingsbak met gewijzigde overbrengingsverhoudingen, een sportophanging, uniek afgestelde schokdempers en vering en een stijvere achteras. De besturing van de Fiesta is verfijnd en geeft meer feedback.

Ford Fiesta (2008 - 2017)

Deze sportieve en exclusieve Fiesta modellen zijn later dit jaar leverbaar op de Nederlandse markt. Prijzen en specificaties worden in een later stadium vrijgegeven.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!