5 juni 2014
 

Mini

Nieuwe MINI nu ook als vijfdeurs

5 juni 2014 | Kort na de introductie van de derde generatie van de MINI presenteert het merk nu de vijfdeurs uitvoering. Deze geheel nieuwe carrosserievariant combineert alle karakteristieke eigenschappen van de derde generatie MINI met extra functionaliteit en een aanzienlijk ruimer interieur.  Dankzij de lage CO2-emissie komen vier versies in aanmerking voor gereduceerde bijtelling (20 procent). Eind 2014 staat de MINI vijfdeurs in de Nederlandse showrooms.

De MINI vijfdeurs is 161 millimeter langer (3.982 mm) dan de driedeurs en heeft een 72 millimeter langere wielbasis. De toegenomen afmetingen komen volledig ten goede aan de interieurruimte. De passagiers achterin hebben72 millimeter meer beenruimte. Dankzij de 11 millimeter hogere daklijn (hoogte: 1.425 mm) en aanpassingen rond de driezits achterbank (60:40 deelbaar) biedt de MINI vijfdeurs 15 millimeter meer hoofdruimte en 61 millimeter meer bewegingsruimte op ellebooghoogte. De inhoud van de bagageruimte is met 67 liter gegroeid tot 278 liter.

Mini

De lancering van de MINI vijfdeurs valt samen met de introductie van een nieuwe motorvariant in de MINI Cooper SD. Deze 2,0-liter viercilinder TwinPower Turbo-dieselmotor is goed voor 125 kW (170 pk) vermogen en 360 Nm koppel. In combinatie met de standaard handgeschakelde zesversnellingsbak is het gemiddelde brandstofverbruik 4,1 l/100 km, met een bijbehorende CO2-uitstoot van 109 g/km. De zestraps Steptronic- en Steptronic Sport-transmissie zijn optioneel.

De vijfdeurs MINI Cooper verbruikt met zijn driecilinder TwinPower Turbo-benzinemotor gemiddeld 4,7 l/100 km (109 gram CO2/km). De extra sportieve MINI Cooper S heeft een 2,0-liter viercilinder TwinPower Turbo met 141 kW (192 pk).

Mini

De driecilinder turbodiesel in de vijfdeurs Cooper D verbruikt 3,6 l/100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 95 g/km. De vijfdeurs MINI Cooper, MINI Cooper D en MINI Cooper SD komen in aanmerking voor gereduceerde bijtelling (20 procent) bij zakelijk gebruik. Voor de twee diesels geldt dat eveneens voor de versies met automatische transmissie.

De nieuwe MINI vijfdeurs is standaard voorzien van Dynamic Stability Control (DSC) en Dynamic Traction Control (DTC). De MINI Cooper S en MINI Cooper SD zijn bovendien ook uitgerust met Electronic Differential Lock Control (EDLC), waarmee het rijgedrag naar een hoger niveau wordt getild.

Mini

De nieuwe MINI vijfdeurs is voorzien van een omvangrijke veiligheidsuitrusting en is leverbaar met een breed scala aan hulpsystemen. Denk aan de MINI Head-Up Display, Parking Assistant, adaptieve cruisecontrol, voetgangersdetectie met automatische remingreep en grootlichtassistent. Tevens is elke MINI vijfdeurs standaard uitgerust met zes airbags, ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes en bandenspanningscontrole.

Geheel in lijn met het innovatieve karakter van de nieuwe MINI vijfdeurs zijn inzittenden continu 'connected'. Onder de noemer 'MINI Connected' zijn allerlei online diensten beschikbaar, zoals Emergency Call, MINI Teleservices, MINIMALISM Analyser en Real Time Traffic Information. Een breed aanbod aan apps maakt het gebruik van Facebook en Twitter mogelijk, evenals muziek streamen via Napster en Deezer.

Mini Mini Mini
 
Websitewww.mini.nl
Deel via