2 juni 2014
Audi RS7

Audi RS7

Audi RS7 Sportback ondergaat facelift

2 juni 2014 | Audi presenteert de vernieuwde RS7 Sportback. De RS7 levert 412 kW/560 pk. Dankzij de Cylinder on Demand-technologie blijft het gemiddelde verbruik beperkt tot 9,5 l/100 km. Standaard beschikt de RS7 voortaan over LED-hoofdverlichting en het infotainment-aanbod is uitgebreid.

De vernieuwde RS 7 Sportback  is herkenbaar aan een scherper getekende grille met uiteraard het kenmerkende RS-honingraatmotief. In de onderste luchtopening is het Quattro-logo opgenomen. Het sportieve topmodel wordt standaard geleverd met LED-hoofdverlichting, als optie is de Matrix LED-technologie leverbaar. Dit maakt het mogelijk met groot licht te rijden zonder tegenliggers te verblinden. Dynamische afslagverlichting vóór is standaard in combinatie met Matrix LED. Dynamische afslagverlichting achter is altijd inbegrepen.

Audi RS7

De 4.0 V8 TFSI van de RS 7 Sportback levert een vermogen van 412 kW/560 pk en een koppel van 700 Nm (tussen 1.750 en 5.500 tpm). Hij is gekoppeld aan een sportief afgestemde achttraps tiptronic-transmissie. De RS7 Sportback sprint in 3,9 s van 0-100 km/h. De optionele dynamics packages maken topsnelheden van 280 of 305 km/h mogelijk. Desondanks blijft het verbruik relatief bescheiden: 9,5 l/100 km (CO2: 221 g/km). Dat komt mede door de Cylinder on Demand-technologie. Bij lage motorbelasting schakelt dit systeem vier cilinders uit. De V8 functioneert dan als een (zuinige) viercilinder.

De RS7 heeft standaard Quattro vierwielaandrijving en RS adaptieve luchtvering inclusief adaptieve demping. Via "drive select" kan de bestuurder voor elke rit de gewenste 'set-up' kiezen. Optioneel is de straffer afgestemde RS sportvering met stalen veren en Dynamic Ride Control leverbaar. Ook dynamic steering met variabele overbrengingsverhouding van de stuurinrichting is beschikbaar en dat geldt tevens voor keramische remschijven.

Audi RS7

Het interieur is typisch RS met de speciale sportstoelen en de overwegend zwarte afwerking. MMI navigatie plus met MMI Touch maakt nu gebruik van de nieuwste generatie van Audi's modulaire infotainment platform.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!