29 mei 2014
Volkswagen Amarok

Volkswagen Amarok

Rockende VW Amarok debuteert op GTI-treffen

29 mei 2014 | Volkswagen Bedrijfswagens presenteert de Amarok 'Power'. De laadbak van de 5,25 meter lange pick-up herbergt een geluidsinstallatie van 5.000 watt muziekvermogen. Op het GTI-treffen aan de Oostenrijkse Wörthersee, dat komend weekeinde plaatsvindt, schittert deze creatie als wereldprimeur. Als mobiel podium voor een discjockey moet de speciale Amarok de bezoekers van dit festijn in extase brengen.

De bijzondere Volkswagen Amarok valt op met een afwisselend samenspel van metaalkleurige, hoogglanzende en matte oppervlakken. De donkergrijze metallic lak, genaamd 'Dynamic Grey', versterkt het technische voorkomen. Het gebruik van microglaskorrels in de lak zorgt voor extra reflectie. De spiegelbehuizing en de machtige 22-inch velgen (bandenmaat 295/35) zijn uitgevoerd in de kleur 'Gunmetal'. Zwarte en oranje folie op de portieren en de dorpels en de oranje remklauwen accentueren het uiterlijk nog eens extra.

Volkswagen Amarok

De technische uitstraling klinkt door in het interieur: een combinatie van zwart en 'orange power' nappaleder en zwart alcantara op het stuurwiel, de kuipstoelen en de deurpanelen is gecombineerd met carbonleder. Het patroon van de perforatie in de stoelen komt overeen met de honingraatstructuur van de grille en het silhouet van de Amarok is in het leder van de hoofdsteunen gestanst.

De DJ-installatie omvat het Xone:92-mengpaneel van Allen & Health en een Pioneer CDJ900NXS. Het geluid komt voor rekening van twee VOID ACOUSTICS Impulse 3t-units. Het design daarvan is speciaal voor Volkswagen Bedrijfswagens aangepast aan dat van de Amarok. De eveneens uiterlijk aangepaste VOID ACOUSTICS Stasys Xair Subwoofer claimt dat ook de laagste frequenties in het muzikale spectrum optimaal worden weergegeven. Een VOID ACOUSTICS mycro 6-luidspreker fungeert als monitor in een geïntegreerde klankkast. De VOID ACOUSTICS-speakerunits worden aangestuurd door een versterker van MC2.

Volkswagen Amarok

Alle afzonderlijke delen van de installatie zijn zo gevormd dat ze als puzzelstukken in elkaar passen in de laadbak van 3,5 m2 van de Amarok SingleCab, die als een soort compacte kubus plaats biedt aan de complete DJ-unit.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!