20 mei 2014
Nissan Pulsar

Nissan Pulsar

Nissan introduceert Pulsar

20 mei 2014 | Nissan introduceert de Pulsar. Deze vijfdeurs hatchback in het C-segment maakt volgens Nissan "intelligent design en technische innovatie" bereikbaar voor het grote publiek. De Pulsar zou dezelfde eigenzinnige benadering kiezen als de Qashqai, de X-Trail en de Note.

De Nissan Pulsar is voorzien van een uitgebreide reeks technologieën die de bestuurder extra comfort en vertrouwen moeten geven. Nissans Safety Shield, een pakket veiligheidssystemen dat een soort vangnet voor de bestuurder vormt, is volledig geïntegreerd in het ontwerp van de Pulsar. Tot het pakket behoren onder meer Forward Emergency Braking, Moving Object Detection, Lane Departure Warning en Blind Spot Warning.

Nissan Pulsar

De Nissan Pulsar is ook voorzien van het NissanConnect-systeem van de tweede generatie dat integratie van de smartphone, Google Send-to-Car en toegang tot apps biedt. Een andere innovatie in de Pulsar zijn de led-koplampen. Dergelijke lampen paste Nissan voor het eerst toe in de Qashqai en de X-T. De kenmerkende koplampen geven een helder wit licht en hebben als bijkomend voordeel dat ze slechts de helft van de energie verbruiken van conventionele koplampen.

Alle Pulsar-motoren zijn voorzien van een turbo voor een gunstige combinatie van prestaties en efficiency. De 1,2-liter DIG-T benzinemotor levert 85 kW. De 1.5 dCi turbodieselmotor levert 81 kW en een koppel van 260 Nm. Toch bedraagt de CO2-uitstoot van deze motor 95 g/km. Begin 2015 volgt een 1,6-liter turbobenzinemotor met een vermogen van 140 kW. 

Nissan Pulsar

De Pulsar is ook verkrijgbaar met Nissans automatische XTronic-transmissie. Die belooft de bestuurder van de Pulsar het beste van twee werelden: souplesse bij lage toerentallen en een positieve, directe werking bij hogere toerentallen. 

Dankzij de lenge wielbasis (2.700 mm) en de doordachte indeling van het interieur belooft de Nissan Pulsar volop beenruimte achterin en meer schouderruimte dan andere auto's in deze klasse. Met een knieruimte van 692 mm zou de Pulsar achterin ruimer zijn dan diverse auto's in het D-segment. Desondanks is de Pulsar met zijn lengte van 4.385 mm zo compact dat hij in de stad eenvoudig is te parkeren.

Nissan Pulsar

De Pulsar is direct herkenbaar als Nissan, dankzij de kenmerkende V-vormige grille en de gespierde rondingen van de carrosserie. De auto is speciaal voor Europa ontworpen en ontwikkeld en wordt geproduceerd in de Nissan-fabriek in Barcelona.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!