20 mei 2014
Renault Zoe

Renault Zoe

Renault Zoe viert eerste verjaardag

20 mei 2014 | De Renault ZOE viert vandaag zijn eerste verjaardag sinds zijn introductie op de Nederlandse markt. In ons land is het aantal verkochte exemplaren de zeshonderd voorbij, in Europa is het verkoopcijfer de 10.000 gepasseerd.

Het publiek kon de Renault ZOE voor het eerst aanschouwen op de Autosalon van Genève in 2012. Iets meer dan een jaar later, in maart 2013, werd het allereerste exemplaar afgeleverd in Frankrijk. En precies een jaar geleden nam de eerste Nederlander de sleutels van zijn Renault ZOE in ontvangst.

Renault Zoe

Renault Nederland introduceerde ook een eigen manier om proefritten te boeken. Via de Renault ZOE-dealer op Facebook is direct een 'ZOE Experience' af te spreken. Sinds de opening van deze virtuele dealer in juli vorig jaar zijn al meer dan zeshonderd proefritten geboekt.

De Renault ZOE is de veiligste compacte auto die Euro NCAP in 2013 heeft getest. De titel 'Veiligste supermini van 2013' kwam boven op de maximale Euro NCAP-score van vijf sterren die de Renault ZOE in maart 2013 al kreeg. En in maart van dit jaar won de elektrisch aangedreven stadsauto ook nog eens de Rallye Monte-Carlo ZENN. De Renault ZOE behaalde de eerste plaats in alle categorieën.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!