4 mei 2014
Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan Leaf (2011 - 2017)

25 Nissans Leaf voor testrijdersactie Project A15

4 mei 2014 | Nissan en Project A15 breiden hun bijzondere samenwerkingsproject, met het doel zo veel mogelijk mensen elektrisch te laten rijden, uit. Vijfentwintig testrijders uit de omgeving Arnhem-Nijmegen hebben een gloednieuwe Nissan Leaf in ontvangst genomen, die zij de komende tijd met zo veel mogelijk mensen zullen delen.

Project A15 is een initiatief van Natuur en Milieu. Het doel is om in 2015 ongeveer 40.000 automobilisten in elektrische deelauto's te laten rijden, op elektriciteit die is opgewekt met windmolens en zonnepanelen in het gebied rond de snelweg A15. De overhandiging van 25 Nissans Leaf is een eerste stap in die richting.

In maart startten in Rotterdam al tien testrijders die hun elektrische Nissan Leaf delen. Nu komen daar nog eens 25 Leafs bij. "Dankzij deze 35 elektrische Nissans verspreidt elektrisch rijden zich langs de A15", zegt Tjerk Wagenaar, directeur van Natuur en Milieu. Ook Jan van der Meer, wethouder van de gemeente Nijmegen, is razend enthousiast. Hij stelt: "Elektrisch rijden is schoner en stiller. Goed nieuws dus voor iedereen die autorijdt, maar ook voor wie nooit autorijdt. Zij profiteren immers van schonere lucht".

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Het bijzondere van dit project is dat de testrijders hun Nissan Leaf met zo veel mogelijk mensen moeten delen. De wijze waarop en de verhuurprijs mogen de testrijders zelf bepalen. Degenen die hun Nissan Leaf het meest delen, ontvangen prijzen.

De testrijders vormen een divers gezelschap. Ook de gemeenten Arnhem en Nijmegen nemen deel; de Nissan Leaf zal worden gebruikt door de ambtenaren, wethouders en burgemeesters. Andere partners zijn het autodeelplatform SnappCar, Nissan-dealer Bochane en leasemaatschappij Leaseplan.

Geïnteresseerde huurders kunnen een Nissans Leaf reserveren via Projecta15.nl/testrijders.