29 april 2014
 

Volvo

Volvo autopilot maakt eerste kilometers

29 april 2014 | Het 'Drive Me' project van Volvo Car Group is van start gegaan. Honderd zelfrijdende Volvo's begeven zich inmiddels op de openbare weg van Gotenburg in alledaagse rijomstandigeheden. De testauto's rijden rond met nieuwe technologie genaamd 'Autopilot' en presteren volgens Volvo uitstekend.

"De testauto's zijn in staat om volledig zelfstandig binnen de rijbaan te blijven, snelheid aan te passen en in te voegen in het verkeer. Dit is een belangrijke stap richting ons doel om de 'Drive Me' auto's de hele testroute autonoom af te laten leggen. De technologie, genaamd 'autopilot', stelt de bestuurder in staat om het rijden volledig aan het voertuig over te laten. De auto neemt alle rijfunctionaliteiten vervolgens over", zegt Erik Coulingh, Technical Specialist bij Volvo Car Group.

Volvo

Het 'Drive Me' project is bijzonder omdat het alle belangrijk spelers betrekt: wetgevers, transportautoriteiten, een grote stad, een voertuigproducent en klanten. De klanten rijden met de 100 testauto's op ongeveer 50 kilometer aan geselecteerde wegen in en rondom Gotenburg. Deze wegen zijn typische forensen aderen met snelwegen en langzaam rijdend en stilstaand verkeer.

"Dat de geboortestad van Volvo Cars het eerste real-life arena is voor 's werelds eerste zelfrijdende auto's, toont ons technisch leiderschap en de toewijding van Zweden om de integratie van zelfrijdende auto's aan te voeren", zegt Erik Coelingh

Volvo

'Drive Me' is een gezamenlijk initiatief van Volvo Car Group, de Zweedse vervoersbeheerder, het Zweedse transport agentschap, Lindholmen Science Park en de gemeente Gotenburg.  Ook de Zweedse overheid ondersteunt het project.

"Deze publieke pilot levert ons belangrijke inzichten in de maatschappelijke voordelen van autonoom rijdende auto's als natuurlijk onderdeel van het verkeer. Onze intelligente auto's zijn een belangrijk onderdeel van de oplossing, maar een grote maatschappelijke benadering is essentieel in het aanbieden van duurzaam personenvervoer in de toekomst. Deze unieke cross-functionele co-operatie is de sleutel tot een succesvolle implementatie van zelfrijdende auto's", zegt Erik Coelingh.

Volvo Volvo
 
Websitewww.volvocars.nl
Deel via