18 april 2014
Audi A3

Audi A3

Audi A3 is World Car of the Year 2014

18 april 2014 | De Audi A3 is door een internationale jury bestaande uit 69 autojournalisten uitgeroepen tot World Car of the Year 2014. De jury prees de vormgeving, het brede gamma en de rijeigenschappen.

De World Car of the Year-verkiezing bestaat sinds 2005 – de Audi A6 was de eerste winnaar. De jury bestaat uit 69 autojournalisten uit 22 landen. Voor de 2014-editie waren 24 auto's genomineerd.

Audi A3

Na diverse selectierondes bleven drie finalisten over, waaronder de Audi A3. De compacte middenklasser van Audi won en de jury beargumenteerde dat als volgt: "De A3 heeft ondanks stijlinvloeden van grotere Audi-modellen een onmiskenbaar eigen gezicht. Daarbij is het interieur van grote klasse. Ook de ruime keuze uit carrosserie- en motorvarianten is een belangrijk pluspunt. Bij dat alles biedt hij een ongekend soepel weggedrag; bijna van limousine-niveau".

Het Audi A3-gamma is breder dan ooit tevoren. Hij is er als driedeurs hatchback, vijfdeurs Sportback, tweedeurs cabriolet en vierdeurs sedan. Het motorengamma is ook breed. Om te beginnen zijn er benzine- en dieselmotoren (TFSI en TDI). De A3 Sportback is er ook als g-tron. Dit model is geschikt voor het gebruik van aardgas/groengas en valt bij zakelijk gebruik in de 14%-categorie van de fiscale bijtelling. Later dit jaar volgt de A3 Sportback e-tron, een plug-in hybride.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!