14 april 2014
 

Skoda

Skoda succesvol bij Trekauto van het Jaar

14 april 2014 | De Skoda Octavia Combi en Skoda Yeti zijn winnaar in hun klasse geworden bij de Trekauto van het Jaar 2014 verkiezing van de ANWB Kampeer en Caravan Kampioen (KCK). De Octavia Combi 1.2 TSI blijkt de meest veelzijdige auto in de C-klasse, terwijl de Skoda Yeti 1.2 TSI in de SUV-klasse letterlijk aan het langste eind trekt.

Opvallend is dat beide Skoda's de titel winnen met de 1.2 TSI motor met een vermogen van 77 kW (105 pk). De Octavia Combi met 6-versnellingsbak en de Yeti met 7-traps DSG. In 2010 won de Yeti de overall titel met deze motor, maar toen handgeschakeld. De Octavia Combi mag met de 1.2 TSI 1.300 kg trekken en de Yeti 1.200 kg. Daarmee zijn ze bedoeld voor werk en vrije tijd, voor een aanhanger of een caravan.

Skoda

Elke auto is door twee onafhankelijk van elkaar opererende jury's beoordeeld. De ene test het zitcomfort, de bagageruimte, het gebruiksgemak van de trekhaak; zeg maar de vakantiegeschiktheid van de auto. Hun rijdende collega's gebruiken de testbaan van DAF voor stabiliteitsproeven, acceleratiemetingen en het bedwingen van diverse hellingen. Elke auto trekt een caravan, waarvan de belading precies in overeenstemming is gebracht met de daarvoor geldende ANWB-normen.

Volgens de jury is de Skoda Octavia Combi 1.2 TSI betaalbaar en koppelt hij goede rijeigenschappen aan een zee van ruimte. Over de Yeti zegt de jury dat hij niet de ruimste is in de SUV-klasse, maar dat hij deze toch wint door zijn combinatie van prima rijeigenschappen en een schappelijke prijs.

Skoda

Bovendien valt de Octavia Combi 1.2 TSI in de gunstige bijtelling van 20% (zowel met de handgeschakelde 6-versnellingsbak als de 7-traps DSG) wat de auto zakelijk extra interessant maakt. Prijzen beginnen bij € 21.390 voor de Octavia Combi 1.2 TSI Active. De Yeti 1.2 TSI DSG-7 is er vanaf € 25.895.

Skoda Skoda
 
Websitewww.skoda.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!