11 april 2014
 

Mazda

Mazda start productie in China

11 april 2014 | Mazda is vandaag gestart met de productie van de nieuwe Mazda3 Axela (bekend als Mazda Axela in Japan en Mazda3 in andere landen) bij Changan Mazda Automobile Co., Ltd. (CMA) in Nanjing, China. Twee dagen eerder was er bij FAW Car Co., Ltd. (FCC) in de stad Changchun al begonnen met de productie van de nieuwe Mazda6 Atenza (bekend als Mazda Atenza in Japan en Mazda6 in andere landen). Beide nieuwe modellen zullen vanaf mei dit jaar in China te koop zijn.

Om aan de toenemende vraag naar Mazda's nieuwe modellen te kunnen voldoen is het merk druk bezig de wereldwijde productiecapaciteit te vergroten en te verbeteren. De start van de productie van de Mazda6 Atenza en Mazda3 Axela in China volgt op de productiestart van de nieuwe Mazda3 in zowel Mexico als, zeer recent, Thailand.

Mazda

Nobuhiko Watabe, Mazda's Executive Officer, verantwoordelijk voor China, heeft beide openingsceremonies in China bijgewoond: "De versterking van onze activiteiten in groeimarkten en het samenstellen van een wereldwijd productienetwerk is één van de pijlers van Mazda's plan tot structurele hervormingen. De start van de productie van de Mazda6 Atenza en Mazda3 Axela in China betekent een enorme stap voorwaarts in onze initiatieven op dit gebied. Onze nieuwe generatie producten met SKYACTIV technologie en Kodo design worden zeer gewaardeerd door hun eigenaren en helpen Mazda om uit te groeien tot een merk dat een sterke band met haar klanten onderhoudt".

In de toekomst zal Mazda in China, samen met zakelijke partners, dealers en leveranciers, het merk verder ontwikkelen en versterken en daarmee tegelijkertijd een grote stap maken in de verbetering van zijn wereldwijde productienetwerk.

Mazda
 
Websitewww.mazda.nl
Deel via