9 april 2014
 

Land Rover

Land Rover onthult Transparent Bonnet-concept

9 april 2014 | Land Rover presenteert een nieuwe techniek om terreinrijden makkelijker te maken. Met nieuwe technologie in ontwikkeling, geeft Land Rover bestuurders een digitaal beeld van het terrein voor en onder de auto door de neus van de auto virtueel onzichtbaar te maken.

Camera's in de grille van de auto sturen beelden naar het Head-Up Display in de voorruit, waarmee als het ware een doorzichtige motorkap en motorruimte wordt gecreëerd, zodat de bestuurder de grond direct voor en onder de auto kan zien. De technologie, is door de bedenkers 'Transparent Bonnet' genoemd.

Land Rover

De technologie stelt de bestuurder in staat om bij het beklimmen van steile hellingen of het manoeuvreren in krappe ruimtes een "augmented reality"-beeld te zien van het terrein direct voor de auto, maar ook de hoek en positie van de voorwielen.

De Discovery Vision Concept geeft een beeld geeft van de activiteiten van Jaguar Land Rover's Advanced Reserach Division. De auto zal op 16 april 2014 op de New York International Auto Show worden onthuld. Het concept toont Land Rover's designvisie voor een toekomstige familie van premium SUV's.

Land Rover
 
Websitewww.landrover.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!