4 april 2014
Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander

Mitsubishi verkoopt 10.000e Outlander PHEV

4 april 2014 | De Mitsubishi Outlander PHEV heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. Vandaag werd namelijk het 10.000e exemplaar voor de Nederlandse markt afgeleverd. Niet eerder wist een cross-over in zo weinig tijd een dergelijk succes te boeken.

In slechts vier maanden tijd zijn er maar liefst 10.000 exemplaren op kenteken gezet. Eigenaar van de 10.000e Outlander PHEV is de heer A.G. Staal, directeur van het Leidse bedrijf Divider. Hij werd volkomen verrast door de feestelijkheden rondom de aflevering van zijn auto. Tot op het laatste moment was geheim gehouden dat de aflevering van zijn Outlander PHEV een extra bijzonder tintje had.

Mitsubishi Outlander

De Mitsubishi Outlander PHEV is de enige plug-in hybride cross-over die een maximaal trekgewicht van 1.500 kg combineert met vierwielaandrijving. Daarnaast pakt de bijtelling van slechts zeven procent natuurlijk ook nog eens gunstig uit voor deze vanaf 39.990,- euro verkrijgbare alleskunner. Het koperspubliek van de Outlander PHEV bestaat voornamelijk uit zakelijke rijders.

Onlangs nog voerde onderzoeksbureau TNS/NIPO in opdracht van Mitsubishi Motor Sales Nederland een onderzoek uit onder ruim 400 berijders van de Outlander PHEV. Daaruit blijkt ondermeer dat 89% van de Outlander PHEV-rijders zijn auto dagelijks laadt via een laadpaal of een gewoon stopcontact. In hetzelfde onderzoek geeft 87% van de berijders aan, zeer tevreden te zijn met zijn Outlander PHEV en de auto ook aan te bevelen aan anderen.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!