27 maart 2014
 

Hyundai

Nieuwe Hyundai-importeur in Nederland in 2016

27 maart 2014 | Hyundai Motor Company heeft per 1 april 2014 het importeurscontract van privé importeur Greenib Car, Hyundai importeur voor Nederland, opgezegd. Hiermee eindigt de 33 jarige samenwerking formeel per 31 maart 2016.

Hyundai Motor Company heeft tussen 2007 en 2014 de vijf grootste landen in Europa aan haar eigen organisatie toegevoegd en heeft besloten om de strategie van voorwaartse integratie verder uit te breiden. Dit betekent dat zij ook het zesde land voor Hyundai in Europa aan de eigen portefeuille wil toevoegen. Als gevolg hiervan heeft Hyundai Motor Company te kennen gegeven dat zij het Nederlandse importschap van Hyundai zelf ter hand zal nemen.

Greenib Car heeft de afgelopen 15 jaar, als onderdeel van AutoBinck Holding, geïnvesteerd in Hyundai in de Nederlandse markt. Wat begon met de Hyundai Pony is uitgebouwd tot een niet meer weg te denken volumemerk met een stevige plek in de top 10 en een rijdend wagenpark van meer dan 230.000 auto's.

Hyundai

Greenib Car is door Hyundai Motor Company meermaals met diverse Awards beloond en aangewezen als voorbeeld voor Hyundai vertegenwoordigers in Europa en zelfs wereldwijd.

Autobinck Holding betreurt het naar eigen zeggen zeer dat er een einde komt aan het privé-importschap in Nederland. Greenib Car heeft altijd met trots het Hyundai logo gevoerd en zich ingespannen om de kansen die Hyundai heeft geboden met volledige inzet maximaal te benutten. In de gesprekken die recent met Hyundai zijn gevoerd is er duidelijke erkenning voor deze inspanningen.

Autobinck Holding en Greenib Car hebben met de fabrikant afgesproken om de overgang efficiënt uit te voeren met respect voor klanten, medewerkers en dealerorganisatie.

Hyundai
 
Websitewww.hyundai.nl
Deel via