19 maart 2014
 

Porsche

Porsche presenteert Boxster en Cayman GTS

19 maart 2014 | Porsche presenteert de Boxster GTS en de Cayman GTS, de meest krachtige en snelste middenmotor modellen van Porsche. Deze topversies zijn voorzien van een doorontwikkelde boxermotor en het adaptieve PASM onderstel. De onafhankelijke voorwielophanging, gemodificeerde achterwielophanging, zwarte behuizing van de bi-xenonkoplampen met het Porsche Dynamic Light System (PDLS) en matglanzende,  zwarte belettering kenmerken de nieuwe topversies. 

Bij Porsche staan de letters GTS voor Gran Turismo Sport. De zescilinder boxermotoren in de nieuwe topversies zijn gebaseerd op de 3,4-litermotoren van de Boxster S en de Cayman S. Nu leveren ze 11 kW (15 pk) extra vermogen. Daarmee bedraagt het vermogen van de Boxster GTS nu 243 kW (330 pk) en dat van de Cayman GTS 250 kW (340 pk). Het koppel van beide modellen is met 10 Nm toegenomen. 

Het Sport Chrono Pakket is standaard voor beide nieuwe GTS-versies. Samen met de optionele PDK-transmissie (Porsche Doppelkupplung) en de Sport Plus knop zorgt dat ervoor dat de Boxster GTS vanuit stilstand in 4,7 seconden naar de 100 km/uur sprint. De Cayman GTS is nog een tiende van een seconde sneller.

Porsche

De Porsche Boxster GTS bereikt een topsnelheid van 281 km/uur. De Cayman GTS heeft een topsnelheid van 285 km/uur. 

De beide GTS-versies voldoen aan de Euro 6-emissienorm. Het brandstofverbruik van beide versies bedraagt met de PDK-transmissie 8,2 l/100 km. Met de handmatig te bedienen zes versnellingsbak is het verbruik 9,0 l/100 km.

De combinatie van PASM en het Sport Chrono Pakket biedt de bestuurder de mogelijkheid om eenvoudig te wisselen tussen sportiviteit en comfort. De banden, 235/35 voor en 265/35 achter, op 20-inch Carrera S-wielen, bieden voor beide modellen betere grip. 

Porsche

Beide tweezitters zijn standaard uitgerust met sportstoelen en een met leder bekleed interieur. Net als andere GTS-versies van Porsche zijn z afgewerkt met alcantara elementen.

De Porsche Boxster GTS en Cayman GTS komen vanaf mei 2014 op de markt. De Boxster GTS met PDK-transmissie kost 88.900 euro (inclusief BTW/BPM), de Cayman GTS met PDK-transmissie kost 92.800 euro (inclusief BTW/BPM). De Boxster GTS met manuele transmissie kost 93.122 euro (inclusief BTW/BPM), de Cayman GTS met manuele transmissie kost 96.022 euro (inclusief BTW/BPM). 

Porsche Porsche
 
Websitewww.porsche.nl
Deel via