13 maart 2014
 

Ferrari

Ferrari bouwt pretpark in Spanje

13 maart 2014 | Het Spaanse pretpark PortAventura heeft een licentieovereenkomst gesloten met Ferrari voor het bouwen van Ferrari Land, een nieuw themapark waarin het merk met het Steigerende Paard centraal staat. De oppervlakte van Ferrari Land zal 75.000 vierkante meter bedragen.

Belangrijk is dat het eerste hotel met het Ferrari-thema ook binnen PortAventura zal worden gebouwd en dat het een luxe vijf-sterrenhotel zal zijn met 250 kamers, restaurants en een racesimulator.

Ferrari

Het project zal een algehele investering vergen van 100 miljoen euro en het Ferrari themapark zal in 2016 officieel zijn deuren openen. PortAventura verwelkomt ieder jaar zo'n vier miljoen bezoekers, waarvan de helft buitenlanders.

PortAventura is in 2009 overgegaan in handen van Investindustrial en heeft sindsdien een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het is nu het grootste mediterrane amusementspark evenals het één na grootste van Europa, grotendeels dankzij een investering van ruim 125 miljoen euro, verdeeld over vier jaar, naast het bedrag dat nodig was voor de aankoop.

Ferrari

Andrea Perrone, CEO van Ferrari Brand, de dochteronderneming van Ferrari die de belangen behartigt van de merkgerelateerde activiteiten van het merk met het Steigerende paard, zei: "Na het succes van Ferrari World in Abu Dhabi hebben we veel verzoeken ontvangen om nieuwe amusementsparken te ontwikkelen. We hebben de diverse voorstellen nauwgezet onderzocht en hebben besloten dat van Investindustrial aan te nemen Dit omdat het een zeer solide plan is dat is ontwikkeld door uiterste competente mensen die de magie van Ferrari naar Spanje zullen brengen, een land waar wij veel fans hebben, en waar ieder jaar veel toeristen naar toe gaan, deels dankzij PortAventura".

Ferrari Ferrari
 
Websitewww.ferrari.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!