26 februari 2014
Lexus RX (2009 - 2015)

Lexus RX (2009 - 2015)

Lexus RX 450h nu ook als Comfort Line

26 februari 2014 | De Lexus RX 450h is voortaan ook leverbaar als Comfort Line. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer een elektrisch bedienbare achterklep, traploos instelbare stoelverwarming vóór, een uitgebreid Lexus navigatie- en audiosysteem en E-Four All Wheel Drive vierwielaandrijving. De Lexus RX 450h Hybrid AWD Comfort Line heeft een vanafprijs van 69.900 euro.

Het HDD (Hard Disk Drive) navigatiesysteem in de Lexus RX 450h Hybrid AWD Comfort Line is uitgerust met een 8 inch EMV (Electro Multi-Vision) kleurenscherm. Dat geeft een extra scherp beeld en kan bediend worden dankzij de Remote Touch-bediening. Het systeem kent echter ook een spraakgestuurde bediening. Het Lexus audiosysteem (inclusief twaalf luidsprekers) is voorzien van een CD- en DVD-speler en is geschikt voor digitale radio-ontvangst (DAB).

Luxueus is ook de lederen "Newport"-bekleding en drie geheugenstanden voor zowel de elektrisch bedienbare bestuurdersstoel als het stuurwiel én de buitenspiegels. De buitenspiegels zijn bovendien elektrisch inklapbaar, verwarmbaar en zelfdimmend. Deze laatste eigenschap kenmerkt vanzelfsprekend ook de binnenspiegel. De Lexus RX 450h Hybrid is verder voorzien van 18-inch lichtmetalen velgen met 5-spaaksdesign, HID-koplampen (met koplampsproeiers en automatische hoogteverstelling) en zilverkleurige roof rails.

Lexus RX (2009 - 2015)

Dankzij de efficiënte aandrijflijn, realiseert de Lexus RX 450h Hybrid AWD Comfort Line een officieel normbrandstofverbruik van 1 op 15,4 gemiddeld, goed voor een groen B-energielabel. Daarnaast levert de 3,5-liter V6 benzinemotor en twee krachtige elektromotoren een gecombineerd vermogen van 220 kW (299 pk). Dat stelt de crossover in staat om vanuit stilstand in 7,8 seconden naar 100 km/u te accelereren.

Zoals élke Lexus-rijder, profiteert de eigenaar van de Lexus RX 450h Hybrid AWD Comfort Line van het befaamde Lexus Red Carpet Treatment, een premium service die onder meer een haal- en brengservice en vervangend vervoer bij bijvoorbeeld een grote onderhoudsbeurt omvat.