25 februari 2014
Mazda3

Mazda3

4 miljoenste Mazda3 geproduceerd

25 februari 2014 | De Mazda3 (bekend als "Axela" in Japan) heeft op 22 januari, gerekend vanaf zijn introductie in 2003, de mijlpaal van vier miljoen eenheden bereikt. Dit aantal werd in slechts tien jaar en zeven maanden na de start van de productie van de eerste generatie in juni 2003 behaald. Geen enkel ander Mazda-model heeft de mijlpaal zo snel bereikt. Het vorige record, 3 miljoen exemplaren, werd neergezet op 26 april 2011.

De Mazda3 is een van de belangrijkste modellen in de Mazda line-up. Hij is verkocht in meer dan 120 landen en regio's en is goed voor ongeveer 30 % van de jaarlijkse omzet van de onderneming. Mazda produceert de Mazda3 in zijn Hofu fabriek in Japan, in de Changan Mazda Automobile fabriek in China, bij Auto Alliance in Thailand en bij Mazda de Mexico Vehicle Operation in Mexico, waar de productie is gestart in januari 2014.

Mazda3

Het huidige model werd in 2013 voor de derde keer volledig opnieuw ontworpen en werd daarmee de derde in rij van de nieuwe en zesde generatie Mazda's, die zijn voorzien van zowel de nieuwe SKYACTIV technologie als het Kodo; Ziel van Beweging designthema. De verkoop begon in Noord-Amerika in de herfst van 2013, gevolgd door Europa, Japan, Australië en de rest van de wereld.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!