18 februari 2014
Range Rover Evoque

Range Rover Evoque

Autobiography versies voor Range Rover Evoque

18 februari 2014 | Met twee nieuwe uitvoeringen introduceert Land Rover voor het eerst de Autobiography-naam op de Range Rover Evoque. De luxueuze Autobiography is het nieuwe topmodel van het programma, met daarnaast de Autobiography Dynamic met nieuwe 209 kW/285 pk sterke turbo benzinemotor en dynamisch afgestemde wielophanging voor meer rijplezier.

De Autobiography en Autobiography Dynamic vallen op door hun extra dynamische carrosseriestyling, inclusief nieuwe vormgeving van de grille, diepere voorspoiler, koplampen en achterlichten met juweelachtige uitstraling, 20 inch gesmede lichtmetalen velgen en metalen Autobiography-badges op voorspatborden en achterklep. Tevens debuteert de nieuwe metallic lakkleur Phoenix Orange op de Dynamic-uitvoeringen van de Range Rover Evoque.

Het interieur van de Autobiography is uitgevoerd in leder met de keuze uit zes kleurenthema's. Autobiography Dynamic-kopers kunnen kiezen uit een lederen Dynamic Plus-interieur met naar keuze sportstoelen of koel-/verwarmbare luxueuze stoelen, beschikbaar in vier kleurenthema's. De hoofdsteunen zijn uitgevoerd met een gepreegd Autobiography-logo, terwijl de dorpels zijn voorzien van dorpellijsten met verlicht 'Autobiography'-woordmerk.

Range Rover Evoque

De Range Rover Evoque Autobiography is beschikbaar met twee motoren: een 140 kW/190 pk sterke diesel en een 177 kW/240 pk turbo benzinemotor. Beide zijn gecombineerd met vierwielaandrijving en een negentraps ZF automatische transmissie.

Voor de Autobiography Dynamic zijn de prestaties van de 2,0-liter turbo benzinemotor versterkt tot 209 kW/285 pk en 400 Nm, een toename van respectievelijk 45 pk en 60 Nm. Zijn negentraps ZF automaat reageert nu  feller op een sportief rijgedrag, ook wanneer deze in 'Drive' staat.

"Active Driveline" is een optie op alle SD4-uitvoeringen van de Range Rover Evoque en is standaard op de Si4-uitvoeringen en Autobiography Dynamic. Deze vierwielaandrijving verbetert niet alleen de tractie en de wendbaarheid, maar reduceert tevens het brandstofverbruik door de vierwielaandrijving naadloos en automatisch in te schakelen wanneer deze is benodigd.

Range Rover Evoque

Het rijplezier in de Autobiography Dynamic wordt versterkt door een andere afstemming van de besturing met extra precisie rond de rechtuitstand. De geometrie van de wielophanging is gewijzigd, in combinatie met hardere vering en een andere afstemming voor de adaptieve schokdempers, waarmee wendbaarheid en instuurgedrag zijn verbeterd.

Om te zorgen dat de bestuurder optimaal gebruik kan maken van de grotere prestaties van de Autobiography Dynamic zijn aan de voorwielen grotere remschijven met een diameter van 350 mm gemonteerd en is de standaarduitrusting uitgebreid met Torque Vectoring by Braking. Dit laatste reduceert onderstuur op ondergrond met weinig of juist veel grip, met een  alertere handling als resultaat.

Land Rover kondigt tevens de Land Rover InControl Apps aan voor alle uitvoeringen van de Evoque. De InControl Apps maken het mogelijk om smartphone apps in hun originele 'look and feel' weer te geven en te bedienen via het touchscreen van de auto. Door de telefoon te verbinden met een speciale USB-poort van de auto zullen compatible apps functioneren op het touchscreen van de Range Rover Evoque, waarbij bij elke update van de apps nieuwe content beschikbaar zal zijn. Deze nieuwe technologie vormt een aanvulling op de bestaande infotainmentsystemen van de Evoque, door het gebruiksgemak en de bekende werking van iPhone of Android smartphone apps te integreren in de auto.