20 februari 2014
Skoda Octavia

Skoda Octavia

Skoda Octavia nu ook als G-TEC

20 februari 2014 | De nieuwe Skoda Octavia wordt voor het eerst in de modelhistorie verkrijgbaar op CNG (Compressed Natural Gas). De Skoda Octavia G-TEC beleeft zijn wereldprimeur op de Autosalon van Genève en is dan het tweede aardgasmodel van het merk naast de Skoda Citigo. De nieuwe motor komt beschikbaar voor de Octavia Hatchback en de Octavia Combi.

De nieuwe Skoda Octavia G-TEC wordt aangedreven door een 1.4 TSI turbomotor met een vermogen van 81 kW (110 pk). De motor is ontworpen voor CNG en benzine. Het G-TEC pakket omvat een aantal technische voorzieningen, zoals een start/stop-systeem en regeneratief remmen. De  aandrijving voldoet aan de Euro 6 emissienorm, geldig vanaf september.

Skoda Octavia

De nieuwe Octavia G-TEC kan lange afstanden afleggen tussen tankbeurten in. Op aardgas alleen kan de auto zonder tanken een afstand afleggen tot 410 km. Op aardgas bedraagt het verbruik 5.4 m3 per 100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 97 g/km. Op benzine zijn afstanden mogelijk tot 920 km. Dit maakt dat de Octavia G-TEC in theorie 1.330 kilometer kan rijden na een tankbeurt.

"De aardgasmotor is een belangrijk element in de Skoda duurzaamheidsstrategie en krijgt nu een plek in onze bestverkochte modelserie", aldus Dr. Frank Welsch, Skoda Boardmember voor technische ontwikkeling. "Het gebruik van CNG technologie is zinvol en logisch, want het combineert milieubewuste mobiliteit met betaalbaarheid. De Octavia G-TEC maakt de Octavia aantrekkelijker".

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!