17 februari 2014
Land Rover Discovery 4

Land Rover Discovery 4

Land Rover viert 25 jaar Discovery met XXV Edition

17 februari 2014 | Land Rover heeft een nieuwe Discovery XXV Special Edition onthuld ter gelegenheid van de 25e verjaardag van het model. Deze speciale uitvoering is uitgevoerd in de premium metallic kleur Causeway Grey en onderscheidt zich onder meer door unieke badges en een exclusief interieur in Windsor leder.

De XXV Special Edition is uitgevoerd in de premium metallic kleur Causeway Grey. De grille-omlijsting en buitenspiegelkappen zijn gelakt in Narvik Black, met een Dark Atlas raster voor grille en luchtroosters in voorspatborden. Lange roof rails in de metaalkleur Silver, portiergrepen in carrosseriekleur en een roestvaststalen opstapplaat voor de achterbumper zijn andere details van de exterieuruitvoering,

Verder is de Special Edition voorzien van unieke 'XXV'-badges op voorportieren en achterklep, terwijl de auto staat op nieuwe 20 inch '5-Split Spoke' gesmede lichtmetalen velgen in Light Polished Silver finish.

Land Rover Discovery 4

De XXV Special Edition bouwt verder op de luxueuze specificaties van de HSE-uitvoering, met een exclusief interieur als resultaat. Elementen als de bovenzijde van het dashboard, de afdekkap van het instrumentenpaneel en de bovenzijde van de portieren zijn bekleed met Windsor leder. De stoelbekleding is uitgevoerd in Windsor leder in duo-tone Ebony/Cirrus. Andere luxueuze details zijn matten van hoogpolig tapijt en een in hout/leder uitgevoerd stuurwiel. Subtiel in de hoofdsteunen gepreegde 'XXV'-logo's dragen bij aan de afwerking van het interieur.

De Discovery XXV Special Edition wordt aangedreven door Land Rover's beproefde 3,0-liter SDV6 dieselmotor met een vermogen van 188 kW/256 pk.