17 februari 2014
 

Mini

Nieuwe MINI naar VDL Nedcar

17 februari 2014 | De nieuwe MINI wordt vanaf komende zomer in Nederland gebouwd. Voor deze gelegenheid kwamen Harald Krüger en Klaus Draeger, Raad van Bestuur BMW AG, uit München over. Ook de Nederlandse Minister van Economische Zaken, Henk Kamp, bracht vandaag een werkbezoek aan VDL Nedcar. Samen kregen zij een rondleiding door de compleet heringerichte carrosseriehal van de autofabriek met  geautomatiseerde productielijnen.

MINI is het enige merk dat in Nederland als volumemodel wordt geproduceerd. BMW Group verwacht op logistiek gebied te profiteren van de gunstige locatie van de VDL Nedcar-fabriek ten opzichte van MINI's Engelse productiedriehoek in Oxford, Swindon en Hams Hall. Met de uitbreiding van de productie in Born wordt de regio Limburg een integraal onderdeel van MINI's succesverhaal.

Mini

"Het uitbesteden van de fabricage biedt ons extra flexibiliteit. De ervaringen die wij daarmee de afgelopen tien jaar hebben opgedaan, zijn alleen maar positief. De verdeling van de productie tussen Oxford en Born levert ons wereldwijde fabricagenetwerk extra speelruimte op. We waarderen de samenwerking met VDL Nedcar, dat een betrouwbare partner voor ons is gebleken", aldus Klaus Draeger tijdens het bezoek aan VDL Nedcar. Draeger is lid van de Raad van Bestuur BMW AG en verantwoordelijk voor de inkoop en het netwerk van leveranciers.

In het kader van de wereldwijde groeistrategie, met een verkoopdoelstelling van meer dan twee miljoen voertuigen in 2016, breidt BMW Group de productiecapaciteit uit. Harald Krüger, lid van de Raad van Bestuur BMW AG en verantwoordelijk voor productie, vertelt: "Het merk MINI laat een substantiële groei zien. Daarom hebben we extra capaciteit nodig als aanvulling op het productievermogen van de MINI fabriek in Oxford, die op de middellange termijn op maximaal 260.000 auto's per jaar ligt. VDL Nedcar heeft al vele jaren ervaring met de fabricage van kwalitatief hoogstaande auto's, dus het is een uitgelezen partner voor ons. Oxford is en blijft overigens het centrum van onze MINI-productie. De verdeling van de fabricage tussen Oxford en Born geeft ons extra flexibiliteit".

Mini

De voorbereidingen voor de productie van de nieuwe MINI door VDL Nedcar zijn in volle gang en vorderen volgens plan.  Het eerste jaar worden enkele tienduizenden MINI's vervaardigd. De VDL Nedcar medewerkers nemen vanaf de zomer van dit jaar de bouw van de nieuwe MINI ter hand. In Born worden dezelfde kwaliteitseisen gesteld als in de MINI-fabriek in Oxford. Daarom hebben medewerkers van VDL Nedcar trainingen gevolgd over het productiesysteem van BMW Group. Dat gebeurde in de BMW-fabrieken in Leipzig en Regensburg en in de MINI-fabriek in Oxford, waar de productie van de nieuwe MINI reeds is gestart.

In 2013 zijn 303.177 MINI's geproduceerd. De fabriek in Oxford heeft daarvan de volgende modellen geproduceerd: De nieuwe MINI, de Cabrio, de Clubman, de Clubvan, de Roadster en de Coupé. De MINI Countryman en de MINI Paceman rollen van de band in de fabriek van MSF in Graz, Oostenrijk. Sinds de comeback van het merk in 2001 zijn al bijna 2,8 miljoen MINI's geproduceerd.

Mini Mini
 
Websitewww.mini.nl
Deel via