12 februari 2014
Mazda3

Mazda3

Productie Mazda3 verhoogd

12 februari 2014 | Mazda verhoogt de productie van de Mazda3. Dankzij deze verhoogde productie voor de Nederlandse markt is de nieuwe Mazda3 vanaf nu weer leverbaar volgens de gangbare levertijd van maximaal vier maanden. Vanaf de introductie van het model eind oktober vorig jaar overtrof de vraag het aanbod, waardoor de levertijden opliepen. Dat is met ingang van deze week verleden tijd.

De Mazda3 doet het goed in zowel de particuliere als zakelijke markt. Daarbij valt op dat de meest verkochte uitvoering de GT-M is, de meest luxe en complete. Circa 90 % van de verkochte exemplaren heeft een benzinemotor, waarbinnen de 2.0 liter SKYACTIV-G 120 met handgeschakelde zesversnellingsbak het meest populair is.

Mazda3

Binnen de zakelijke markt is de SKYACTIV-D 150 in SKYLEASE+ uitvoering gewild. Zowel de hatchback als de sedan hebben 20% zakelijke bijtelling en zijn te vergelijken met de GT-M, maar hebben bovendien als extra Mazda Radar Cruise Control, Adaptieve bochtenverlichting (AFS), Lane Departure Warning System (LDW) en High Beam Control (HBC). Alleen de Mazda3 met de grootste benzinemotor, de SKYACTIV-G 165, heeft in de GT-M uitvoering dezelfde extra's en heeft als enige nog het i-ELOOP regeneratief remsysteem erbij.

De nieuwe Mazda3 is er vanaf € 22.490,- voor de SKYACTIV-G SKYLEASE en vanaf € 22.990,- voor de SKYACTIV-G TS.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!