11 februari 2014
Porsche Macan

Porsche Macan

Porsche Macan-fabriek officieel geopend

11 februari 2014 | Vandaag is de nieuwe Porsche-fabriek in het Duitse Leipzig officieel geopend. In deze moderne en in ecologisch opzicht verantwoorde productiefaciliteit wordt de onlangs gepresenteerde Macan geproduceerd. Met de bouw van de nieuwe fabriek is een investering van 500 miljoen euro gemoeid. Door de ingebruikname ontstaan 1.500 nieuwe banen.

De nieuwe Macan-fabriek is gebouwd nabij de bestaande Porsche-fabriek in Leipzig. De bouw duurde in totaal twee jaar. Kenmerken van de nieuwe productielijn zijn de moderne plaatwerkafdeling en de hoogwaardige lakstraat.

Porsche Macan

Om de Porsche-fabriek in Leipzig uit te breiden met een complete productielijn voor de Macan was een investering nodig van 500 miljoen euro. De productiecapaciteit van de nieuwe fabriek bedraagt 50.000 voertuigen per jaar. Alleen al in de nieuwe productiefaciliteit ontstaan 1.500 nieuwe banen. Ook bij toeleveranciers in de nabije omgeving worden door productie van de Macan vele nieuwe banen gecreëerd.

De Porsche-fabriek in Leipzig werd in 2002 geopend. Aanvankelijk werd hier de Cayenne geproduceerd. Het succes van dit model wordt treffend geïllustreerd door de productieaantallen: in 2005 werd de 100.000e Cayenne geproduceerd en in maart 2009 de 250.000e. Sinds 2009 komt ook de Panamera in deze productiefaciliteit van de band. In 2012 vierde de fabriek een belangrijke mijlpaal toen er de 500.000e Porsche werd geproduceerd.

Porsche Macan

De Macan die begin april op de markt komt, is het derde Porsche-model dat in grote aantallen in Leipzig wordt geproduceerd. De Macan combineert het praktische karakter van een compacte SUV met prestaties die kenmerkend zijn voor Porsche.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!