6 februari 2014
Renault Next Two

Renault Next Two

Renault toont zelfstandig rijdende auto

6 februari 2014 | Renault presenteert een prototype van een autonoom rijdende auto. De zogenaamde NEXT TWO is gebaseerd op de Renault ZOE. Het elektrisch aangedreven model is voorzien van technologie die het mogelijk maakt in bepaalde verkeerssituaties geheel zelfstandig te rijden en te parkeren. De NEXT TWO is de eerste stap in de aanloop naar de productieversie van de zelfrijdende auto in 2020.

De autonome functies van de NEXT TWO maken gebruik van een camera en baanbrekende sensortechnologie aan de voorzijde van de auto. Aanvullende ultrasone sensoren creëren een virtueel 'beschermschild' rondom de auto. Op basis van alle data stuurt de computer het stuurwiel, de remmen en het gaspedaal aan.

Renault Next Two

De NEXT TWO is in staat om in fileverkeer tot een snelheid van 30 km/u geheel zelfstandig te rijden. Dankzij de automatische Valet Parking-functie is de NEXT TWO bovendien in staat om zichzelf te parkeren, zelfs zonder inzittenden. Op daartoe ingerichte parkeergelegenheden zoekt de zelfstandig rijdende ZOE een geschikte parkeerplaats, waarna de auto zichzelf parkeert.

Dankzij de autonome functies heeft de bestuurder meer tijd voor andere zaken. Die extra tijd kan in de NEXT TWO zowel nuttig als plezierig worden besteed. In de NEXT TWO zijn inzittenden altijd online via 3G, 4G en WiFi; alle typen mobiele apparaten integreren naadloos met de auto.

Renault Next Two

"De NEXT TWO vertaalt onze visie op het gebied van toekomstige mobiliteit. Het doel van Renault is een toonaangevende positie in te nemen op het gebied van autonome technologie. Wij zijn ervan overtuigd dat de vraag naar zelfrijdende auto's rond 2020 zal aantrekken", zegt Carlos Ghosn, CEO van Renault.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!