5 februari 2014
 

Volkswagen Taigun

Volkswagen toont Taigun in New Delhi

5 februari 2014 | Met de Taigun toonde Volkswagen eind 2012 zijn visie op een compacte en bereikbare SUV voor de 'stadsjungle'. Op basis van de enthousiaste reacties is de auto verder ontwikkeld. Nieuw is een achterdeur waarop het reservewiel is gemonteerd. De nu bijna-productieklare Taigun debuteert op de Auto Expo in het Indiase New Delhi van 5 tot 11 februari. Hij heeft nog altijd de up! als technische basis.

De Taigun is 3,86 meter lang (4,00 m met reservewiel achterop), 1,73 m breed en 1,57 m hoog (1,61 m met dakreling). Het design is echt Volkswagen: krachtige proporties en strakke, horizontale lijnen in combinatie met details als forse wielkasten, 17-inch lichtmetalen wielen, offroad-aankleding, LED-verlichting in de dakreling en verborgen deurgrepen achter. De openingshendel voor de achterdeur vormt optisch één geheel met de rechter achterlichtunit.

Volkswagen Taigun

De Taigun weegt 998 kg. De voorwielen worden aangedreven door een nieuwe direct ingespoten driecilinder 1.0 TSI benzinemotor met een vermogen van 81 kW/110 pk en een trekkracht van 175 Nm. De sprint van 0-100 km/h kost 9,2 s en de topsnelheid bedraagt 186 km/h. Mede dankzij het lage gewicht komt het officiële verbruik uit op 1 op 21,3 of 4,7 l/100 km (CO2: 110 g/km).

De vijfzits Taigun biedt heeft een bagageruimte met dubbele bodem. De inhoud bedraagt 280 liter, of 996 liter met neergeklapte achterbank. De toegang is makkelijk doordat het raam in de achterdeur apart is te openen. In het interieur zijn er volop bergvakken. Op het centrale bedieningspaneel zijn alle gangbare smartphones aan te sluiten. Met de Taigun Infotainment app zijn er volop online multimediamogelijkheden.

Volkswagen Taigun

Met de draaiknoppen in de ventilatieopeningen zijn luchtstroom en temperatuur te regelen. De gekozen temperatuur wordt op minidisplays weergegeven. De robuuste interieuraankleding benadrukt het off-road-karakter van de Taigun.

Volkswagen Taigun Volkswagen Taigun Volkswagen Taigun
 
Websitewww.volkswagen.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!