5 februari 2014
 

Renault KWID

Renault presenteert KWID Concept

5 februari 2014 | De Delhi Auto Show, die van 7 tot en met 11 februari plaatsvindt in India, staat voor Renault in het teken van de onthulling van de KWID Concept door Laurens van den Acker (Directeur Corporate Design). De KWID Concept is ontworpen door een internationaal designteam. Het is het eerste studiemodel van Renault dat buiten Europa debuteert.

De KWID Concept onderstreept Renaults inzet voor nieuwe markten als India, die een belangrijke positie innemen in de wereldwijde verkoopstrategie van Renault. De Renault KWID Concept heeft een speelse, robuuste vormgeving, met de uitstraling van een stoere buggy. Hij is gebouwd in samenwerking met Renault Design India en ontworpen volgens de 'Life Cycle'-designstrategie van Renault, ontwikkeld door Nederlander Laurens van den Acker.

Renault KWID

Het bijzondere interieur is geïnspireerd op een vogelnest, waarbij de lucht van de airconditioning door de geperforeerde stoelen wordt geblazen. Het dashboard wordt gevormd door een groot TFT-beeldscherm dat toegang biedt tot uitgebreide connectiviteitsdiensten.

De opvallendste feature van de Renault KWID Concept is de zogenoemde "Flying Companion". Dit is de eerste drone die samenwerkt met de auto en de bestuurder. De bestuurder kan de Flying Companion inzetten om bijvoorbeeld een verkeerssituatie te inspecteren en obstakels in het wegdek te observeren. Hij kan ook vanuit alle hoeken foto's maken. De Flying Companion kan handmatig worden bediend en heeft ook een automatische stand die functioneert via het GPS-systeem.

Renault KWID

Voor de aandrijving van de KWID Concept dient een 1,2-liter turbobenzinemotor, gecombineerd met een automatische EDC-transmissie met dubbele koppeling. De KWID Concept is echter ook volledig voorbereid op elektrische Z.E.-aandrijving.

Renault KWID Renault KWID
 
Websitewww.renault.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!