14 januari 2014
 

Cadillac ATS Coupe

Cadillac onthult ATS Coupe

14 januari 2014 | Op de North American International Auto Show in Detroit introduceert Cadillac vandaag de ATS Coupe. De coupé biedt de keuze uit achterwiel- of vierwielaandrijving en put zijn vermogen uit een 2.0-liter viercilinder turbomotor.

De basis voor deze krachtbron werd gelegd door de 2.0-liter uit de ATS sportsedan. In de ATS Coupe levert hij 14 procent meer koppel, tot maximaal 400 Nm. Meer koppel betekent meer trekkracht, resulterend in een verwachte acceleratie van 0-100 km/u in 5,8 seconden. Het vermogen bedraagt 203 kW (276 pk).

Eigenschappen die positief bijdragen aan de prestaties en handlingkarakteristieken zijn onder andere:

  • Een 50/50 gewichtsverdeling en laag een zwaartepunt
  • Een vijflink onafhankelijke achterwielophanging met lichtgewicht, hoogwaardig stalen componenten
  • Een multi-link voorwielophanging met dubbel scharnierende MacPherson veerpoten en een direct-gelinkte stabilisatorstang
  • Aerodynamisch gevormde onderkant
  • Premium, riemaangedreven elektrische variabele besturing van ZF Steering Systems
  • Brembo remmen voor
  • 18 inch aluminium velgen
  • Beschikbaarheid van all-wheel-drive
  • Een door de bestuurder instelbaar sportonderstel is leverbaar en bestaat ondermeer uit Magnetic Ride Control, een mechanisch sperdifferentieel, een vergrote koelcapaciteit voor de motor en 18 inch high performance banden.
Cadillac ATS Coupe

De ATS Coupe heeft dezelfde 2.775 mm wielbasis als de sedan, maar heeft een compleet eigen koetswerk. Het dak, de portieren, de flanken achter en de kofferbak zijn exclusief voorbehouden aan de coupé, evenals het vernieuwde front en de voorspatborden, waarin ten opzichte van de sedan bredere wielen huizen. De ATS Coupe is bovendien het eerste productiemodel van Cadillac dat getooid is met het nieuwe merkembleem.

De Coupe heeft een agressievere uitstraling gekregen, dankzij een breder wielspoor voor en achter ten opzichte van de sedan. En uitstraling die wordt versterkt door de korte overhangen en de nieuwe koetswerklijnen. De standaard 18 inch velgen zijn exclusief voorbehouden aan de Coupe.

In het interieur vertrouwt de ATS Coupe veelal op dezelfde materialen, technologieën en features als de ATS sport sedan. Het CUE infotainmentsysteem is voor het nieuwe modeljaar verder verbeterd en is nu voorzien van een nieuwe Tekst-to-Voice mogelijkheid voor smartphone gebruikers en Siri Eyes Free voor iPhone iOS 6 en iOS 7 bezitters, voor  meer connectiviteitsopties en meer gebruiksgemak.

Cadillac ATS Coupe

De Cadillac ATS Coupe is vanaf deze zomer te bestellen en arriveert in de herfst in Nederland bij Cadillac-importeur Nefkens in Amersfoort.

Cadillac ATS Coupe Cadillac ATS Coupe
 
Websitewww.cadillaceurope.co
Deel via