7 januari 2014
 

Volvo

Volvo's wereldwijd verbonden via de cloud

7 januari 2014 | Volvo Car Group en Ericsson bundelden hun krachten. Ze ontwikkelden een cloudoplossing waarmee de auto altijd verbonden is. De nieuwe Connected Car diensten werken via de cloud en worden deze week op de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas gepresenteerd.

Tijdens de samenwerking werden de kennis over bestuurdersgedrag van Volvo Cars en Ericsson's expertise van consulting en systeem integratie benut. De geheel Zweedse samenwerking focuste op de ontwikkeling van een oplossing die zowel huidige als toekomstige klantbehoeften ondersteunt en wereldwijd werkt.

Volvo Cloud systeem wordt ondersteund door Ericsson Multiservice Delivery Platform. Het systeem omvat een Park&Pay systeem, Connected Service Booking en infotainment applicaties zoals Pandora, Rdio, TuneIn, Stitcher en vele andere tijdbesparende gemakken die bijdragen aan de Volvo ervaring.

Volvo

De implementatie en besturing van het systeem werken als een managed service op een wereldwijde clouddienst met regionale en centrale knooppunten. Deze knooppunten maken efficiënte voorzieningen en communicatie tussen verschillende diensten en auto's mogelijk. De cloud biedt optimale flexibiliteit wanneer de benodigde capaciteit aan moet worden gepast en de mogelijkheid om in de behoefte van de lokale klant te kunnen voorzien.

De expertise van Ericsson op het gebied van systeemintegraties is van cruciaal belang geweest in de ontwikkeling van deze oplossing en de integratie in Volvo Cars IS/IT omgeving en de auto's. Het systeem werkt in alle markten waarin Volvo Cars operationeel is.

De Connected Vehicle Cloud is slechts een eerste stap om auto's volledig in verbinding te brengen met elkaar en de infrastructuur.

Volvo
 
Websitewww.volvocars.nl
Deel via