9 januari 2014
 

BMW

Achttrapsautomaat standaard bij BMW

9 januari 2014 | BMW levert in Nederland het eerste kwartaal van 2014 standaard een automatische transmissie op alle modellen. Behalve een voordeel dat kan oplopen tot 3.869 euro betekent het ook meer comfort én een lagere CO2-uitstoot. Met de standaard achttrapsautomaat geldt voor de BMW 116d, de BMW 118d, de BMW 120d, de BMW 220d Coupé en de BMW 320d EDE Sedan in 2014 een gunstigere fiscale bijtelling van twintig procent.

De standaard en zonder meerprijs geleverde innovatieve automatische achttrapstransmissie (niet leverbaar op de BMW 114i, 116d EDE, 118d xDrive, 120d xDrive, 318d xDrive en X1 sDrive20d EDE) is een vervolg op de "Upgrade Edition".

BMW

De automaat schakelt sneller dan een handmatig bediende transmissie en levert ononderbroken trekkracht. Omdat de automaat schakelt op de meest gunstige momenten en bij dito motortoerentallen, ligt het brandstofverbruik met de automaat veelal lager dan met handbediende varianten, wat leidt tot minder verbruik en emissies.

Een belangrijke bijdrage aan het rijcomfort wordt gevormd door het ontbreken van een mechanische verbinding tussen de aandrijflijn en het interieur: de verbinding tussen de versnellingshendel en de transmissie is elektronisch. Het gevolg hiervan is dat het schakelen uitermate soepel en ongemerkt verloopt en dat er minder rijgeluiden en trillingen doordringen in het interieur.

BMW
 
Websitewww.bmw.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!