8 januari 2014
 

Volkswagen

Volkswagen-modellen nu met DAB+

8 januari 2014 | Vrijwel alle Volkswagens zijn per direct leverbaar met DAB+ (Digital Audio Broadcasting), ofwel digitale radio-ontvangst. Naast een storingsvrije en hoge geluidskwaliteit biedt DAB+ extra zenders en de mogelijkheid om extra informatie in de vorm van tekst te ontvangen.

Doordat het DAB-signaal storingsvrij digitaal binnenkomt, benadert het de geluidskwaliteit die van CD. De kwaliteit verschilt echter per station. Via DAB+ zijn 27 stations te beluisteren. Handmatig zenders zoeken is niet nodig. Het digitale signaal biedt daarnaast extra informatie, zoals (file)nieuws en sportuitslagen in tekstvorm (nog niet overal ondersteund).

Alle publieke zenders zenden uit via DAB+ (Radio 1, 2, 4, 5 en 6 en 3FM), net als de themakanalen FunX, Radio Top 2000, 24 Nieuws en de commerciële zenders 538, Radio NL, Arrow Classic Rock, BNR, Classic FM, Q-music, Slam FM en vele andere. In vrijwel het gehele land is DAB+ te ontvangen. Alleen binnenshuis is het signaal in bepaalde delen van het land nog te zwak. In het buitenland is er een breed aanbod DAB-zenders.

Volkswagen

DAB+ is er als fabrieksoptie vanaf de up! Ook de Polo, Golf (inclusief Variant en Cabrio), Tiguan, Touareg, Touran, Sharan, Passat en Phaeton zijn af-fabriek leverbaar met DAB+. Bij alle modellen is een origineel radio- of navigatiesysteem een basisvoorwaarde. De meerprijs voor DAB+ varieert van 186 euro op de up! tot 249 euro op de Touran.

De Volkswagen-dealer  biedt DAB+ eveneens voor bestaande auto's. Zo is er een uitbreidingsset voor originele Volkswagen radio- en navigatiesystemen voor 299 euro, inclusief montage en BTW. Ook levert de dealer een complete DAB-radio en DAB-radionavigatiesysteem van Pioneer. Prijzen inclusief inbouw en antenne zijn op te vragen bij de Volkswagen-dealer.

Volkswagen
 
Websitewww.volkswagen.nl
Deel via