19 december 2013
 

Tesla

Tesla opent nieuwe vestiging in Amsterdam

19 december 2013 | Tesla opent op vrijdag 20 december een nieuwe Design Store in de exclusieve P.C. Hooftstraat in het Amsterdamse Museumkwartier. De showroom nodigt het winkelpubliek uit kennis te maken met elektrisch rijden en toont de volledig elektrische Model S. Bezoekers kunnen met behulp van interactieve displays en een design studio de auto geheel naar eigen smaak vormgeven.

Amsterdam loopt voorop op het gebied van elektrisch rijden, met een uitgebreid netwerk van publieke oplaadpunten en een gestaag groeiend aantal elektrische auto's. Tesla's Vice President Business Development, Diarmuid O'Connell: "Nederland is belangrijk voor Tesla in Europa. De Europese eindassemblagefabriek en het distrubutiecentrum zijn gevestigd in Tilburg en ons Europese hoofdkantoor staat in Amsterdam. Nederlanders hebben een grote interesse in elektrische auto's en Amsterdam is een goed voorbeeld van de ambities die het land heeft op gebied van elektrisch rijden. We kijken ernaar uit om het Nederlandse publiek in onze store te ontmoeten en kennis te laten maken met de grote voordelen van elektrisch rijden en natuurlijk onze Model S".

Tesla

De uitlevering van Model S aan Nederlandse klanten is sinds het einde van deze zomer in volle gang. Om klanten door het hele land van optimale service te voorzien wordt het aantal service locaties uitgebreid. Naast de bestaande Service Centers in Tilburg en Amsterdam, worden in 2014 nieuwe locaties geopend in (regio) Arnhem, Den Haag en Utrecht. Deze vestigingen zullen ook een showroom krijgen. Daarnaast blijft de eerste store in Nederland, sinds 2011 gevestigd in Eindhoven, ook geopend.

Begin december zijn de allereerste Tesla Superchargers in Nederland geopend in Zevenaar en Oosterhout. Deze maken het mogelijk om de respectievelijke routes van Amsterdam naar Genève en van Amsterdam naar Brussel te rijden met Model S, gratis gebruik makend van de Superchargers onderweg, die binnen 30 tot 40 minuten de auto bijna geheel opladen. De net geopende Supercharger stations in Duitsland maken het voor Nederlandse Model S-eigenaren mogelijk om via Duitsland naar de wintersport in Zwitserland en Oostenrijk te rijden deze winter. De route naar Brussel zal volgend jaar verder verlengd worden naar Frankrijk, waardoor ook vakantiebestemming Zuid Frankrijk bereikbaar wordt met Model S.

Tesla
 
Websitewww.teslamotors.com
Deel via