6 december 2013
 

Toyota

Toyota is betrouwbaarste merk volgens TUV

6 december 2013 | Toyota is voor de vierde opeenvolgende keer het succesvolste merk in het jaarlijkse TÜV Report. In de 2014-editie, die de nummer 1 keuringsinstantie van Duitsland vandaag bekendmaakte, staan 15 Toyota modellen verspreid over de top 10s van alle leeftijdscategorieën. Goud is er voor de Toyota Prius. De tweede generatie van de Full Hybrid gaat fier aan kop in niet één, maar zelfs twee leeftijdscategorieën.

De Toyota Prius is in de leeftijdscategorieën van 4 tot en met 5 jaar en van 6 tot en met 7 jaar het meest betrouwbaar van alle door de TÜV geïnspecteerde auto's. Hiermee is de Toyota Prius een van de grote winnaars van het TÜV Report, dat beschouwd wordt als het belangrijkste betrouwbaarheidsonderzoek van Duitsland.

De kopposities onderstrepen de betrouwbaarheid die Toyota modellen consumenten bieden en in het bijzonder van de Full Hybrid aandrijflijn. Uit het TÜV Report 2014 blijkt verder dat Toyota modellen er geen moeite mee hebben oud te worden en de top 10s van auto's ouder dan 5 jaar domineren.

  • Categorie 2 t/m 3 jaar: Toyota iQ (plaats 3), Avensis (9)
  • Categorie 4 t/m 5 jaar: Toyota Prius (1), Auris (8)
  • Categorie 6 t/m 7 jaar: Toyota Prius (1), Verso (6), RAV4 (7), Yaris (9)
  • Categorie 8 t/m 9 jaar: Toyota Verso (2), RAV4 (3), Avensis (5), Corolla (8)
  • Categorie 10 t/m 11 jaar: Toyota RAV4 (2), Corolla (3), Yaris (4)
Toyota

Het volledige TÜV Report 2014 wordt groot naar buiten gebracht in AutoBild nummer 49 van 6 december 2013. Andreas May van het Duitse weekblad: "De grote winnaar is Toyota. Met 15 auto's is het merk in alle categorieën vertegenwoordigd; dát is pas kwaliteit!".

Al vier decennia lang is het jaarlijkse TÜV Report de steun en toeverlaat van veel consumenten die auto's op hun betrouwbaarheid op de lange termijn willen beoordelen. De reportage geeft een onafhankelijk, duidelijk beeld van de kwaliteit van auto's. Dit jaar inspecteerde de TÜV circa 8 miljoen auto's. De controles vonden plaats tussen juli 2012 en juni 2013.

Toyota
 
Websitewww.toyota.nl
Deel via