6 december 2013
Feedback
 

Tesla

Eerste Tesla superchargers in Nederland

Autozine
6 december 2013 | Tesla heeft vandaag de allereerste Superchargers in Nederland in gebruik genomen, deze openen de route Amsterdam naar Keulen en Amsterdam naar Brussel. De introductie van Supercharging in Europa vond afgelopen zomer plaats in Noorwegen. De stations in Zevenaar en Oosterhout stellen Model S eigenaren in staat om gratis naar hun favoriete bestemmingen in Europa te reizen.
 

Tesla Superchargers maken het mogelijk om gratis via de belangrijkste snelwegen te reizen naar steden in Europa. Superchargers zijn strategisch geplaatst zodat Model S rijders van station tot station kunnen rijden met minimaal oponthoud. De stations staan in de buurt van voorzieningen zoals (weg)restaurants en winkelcentra zodat reizigers kunnen stoppen voor een kop koffie of een snelle maaltijd terwijl hun Model S wordt opgeladen.

Tesla

De nieuwe Supercharger in Oosterhout is te vinden langs de A27 bij Tulip Inn: Beneluxweg 1, 4904 SJ Oosterhout

De Supercharger in Zevenaar staat langs de A12 bij AC Restaurant: Doesburgseweg 43, 6903 PL Zevenaar

De Superchargers kunnen 24 uur per dag worden gebruikt en er is geen pasje voor nodig. Automobilisten kunnen de auto opladen in 20 tot 30 minuten, waarna ze weer bijna geheel opgeladen op weg kunnen. De Tesla Supercharger is krachtiger dan welke andere oplaadtechologie tot nu toe en levert tot 120 kilowatt DC (Direct Current) direct aan de batterij, gebruik makend van speciale kabels.

Tesla

Tesla's eerste netwerk van Europese Supercharging stations werd eind augustus van dit jaar in Noorwegen in gebruik genomen, waardoor Model S eigenaren de belangrijkste en drukste Noorse (snel)wegen kunnen bereizen. Meer Superchargers zullen de komende maanden verrijzen langs Europese routes, allemaal binnen een straal van de 480 km actieradius van Model S.

Volgens Tesla zal 100% van de de bevolking in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Denemarken in 2014 binnen een straal van 320 km van een Supercharger wonen. Voor Engeland, Wales en Zweden geldt een percentage van 90%.