6 december 2013
 

Audi Q1

Compacte Audi concept car debuteert in Detroit

6 december 2013 | Op de autotentoonstelling van Detroit in januari presenteert Audi een tweedeurs crossover-concept. Het studiemodel heeft een ruime grondspeling. Dat maakt hem geschikt voor dagelijks gebruik én voor avontuurlijke (weekend)trips.

Het studiemodel is een logisch uitvloeisel van Audi's nieuwe designtaal. In het ontwerp zijn elementen van toekomstige modellen samengevoegd met het voor Audi kenmerkende allroad-concept. Dit wordt bovendien gecombineerd met een ‘Shooting Brake' basisvorm.

Audi Q1

De concept car is 4,20 m lang. Hij oogt als uit één stuk door de combinatie van strakke lijnen en spannende vormen. Opvallende details zijn de nieuwe uitvoering van de singleframe-grille, de 'tornadolijn' aan de zijkant en de coupéachtige achterzijde. Het ontwerp wint aan kracht door de korte overhangen, de forse C-stijl en 19-inch wielen. Het offroad-karakter wordt ook duidelijk door de aluminium beschermingsdelen voor en achter.

Het compacte studiemodel gebruikt ook bekende Audi-stijlementen. De verchroomde spijlen van de grille en van de zijdelingse luchtopeningen verwijzen bijvoorbeeld naar de e-tron modellen. De dubbele koplampen en de singleframe grille met honingraat-structuur zijn weer een verdere ontwikkelingen van de quattro-designtaal die is ingezet met de Sport Quattro show car, die afgelopen september in Frankfurt werd onthuld.

Audi Q1 Audi Q1
 
Websitewww.audi.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!