6 december 2013
 

Land Rover

Land Rover bouwt fabriek in Brazilie

6 december 2013 | Jaguar Land Rover wordt de eerste Britse autoproducent die een autofabriek gaat openen in Brazilië; dit is het gevolg van een historische overeenkomst die vandaag is gesloten tussen de onderneming en de regionale autoriteiten van de staat Rio De Janeiro, waar de fabriek is gepland.

De geplande uitbreiding in Brazilië is de volgende belangrijke stap in de strategie van Jaguar Land Rover om de wereldwijde productiecapaciteit op te voeren en het marktaandeel te vergroten. De nieuwe fabriek zal een grote rol spelen bij de groeikansen in Brazilië en andere Zuid-Amerikaanse landen.

Met de constructie van de nieuwe fabriek, die zal worden gevestigd bij de stad Itatiaia, is een investering gemoeid van 240 miljoen pond. De bouw begint medio 2014 en naar verwachting zullen in 2016 de eerste auto's van de band rollen. De nieuwe fabriek krijgt een capaciteit van 24.000 auto's per jaar.

Jaguar Land Rover is al meer dan 20 jaar actief op de Braziliaanse markt, met 35 dealers verdeeld over het land. In de eerste tien maanden van 2013 werden met 9.549 stuks zo'n 40% meer auto's verkocht dan in dezelfde periode van 2012. De best verkochte modellen zijn de Range Rover Evoque, Land Rover Freelander 2 en Land Rover Discovery.

Land Rover

In de eerste tien maanden van 2013 verkocht Jaguar Land Rover 18% meer auto's. Alleen al in oktober werden 91% meer Jaguars en 28% meer Land Rovers verkocht. Daarmee zet de trend van de afgelopen jaren door, waarbij alle regio's blijven groeien. Koplopers zijn Azië (30%), China (+27%) en Noord Amerika (+20%), terwijl Groot-Brittannië en de rest van Europa met respectievelijk 15% en 6% stegen.

In de eerste helft van het huidige fiscale jaar (april t/m september) realiseerde Jaguar Land Rover een omzet van 8,7 miljard pond, 26% meer dan in dezelfde periode vorig jaar, met een winst voor belastingen van ruim 1 miljard pond; een stijging van 42%.

Met de bouw van de nieuwe fabriek in Brazilië komt gewenste extra capaciteit beschikbaar, naast die van de productiefaciliteiten in Groot-Brittannië (Solihull, Castle Bromwich, Halewood), India (Puna) en China (Changshu, in aanbouw).

Land Rover
 
Websitewww.landrover.nl
Deel via