26 november 2013
Volvo S60

Volvo S60

Volvo S60 en V60 Polestar komen naar Nederland

26 november 2013 | De 350 pk sterke Volvo S60 en V60 Polestar komen naar Nederland. De verkoop start volgend jaar in onder meer: Nederland, Canada, Japan, Zweden, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De afgelopen jaren werkten Volvo Cars en Polestar al samen op het gebied van tuning en performance. Die samenwerking resulteerde onder andere in de C30, de S60 Concept en de Australische S60 Polestar.

De auto's zijn op diverse punten aangepast. De opwaardering omvat modificaties aan de stijfheid van het onderstel, om de tot 80% stijvere vering te ondersteunen van de S60 R-Design. Deze aanpassingen, gecombineerd met de high performance Öhlins schokdempers en de 20 inch wielen beloven een precieze en toch comfortabele rijervaring.

Het remsysteem heeft substantiële aanpassingen ondergaan. Het meest zichtbare zijn de 371 millimeter geventileerde remschijven voor en de Brembo remmen met zes remzuigers per remklauw.

Volvo S60

Om het toegenomen vermogen te tonen zijn er enkele aerodynamische aanpassingen gedaan. De veranderingen zijn zichtbaar aan de splitters op de voorbumper waardoor de luchtstroom onder de auto wordt geoptimaliseerd. Maar ook de nieuwe spoiler en diffuser dragen bij aan toenemende neerwaartse druk.

De zescilinder turbocharged T6 motor heeft uitvoerige ontwikkelingen ondergaan met onder andere een nieuwe twin-scroll turbo en intercooler waarmee 257 kW (350 pk) wordt geproduceerd bij 5700 toeren per minuut en 500 Nm bij 2800 toeren per minuut. De motor ademt door een 2,5 inch roestvrijstalen uitlaatsysteem, waarmee een sterk geluid wordt geproduceerd.

De zestraps automatisch transmissie beschikt over schakelpaddles die samen met de door Polestar ontwikkelde Haldex vierwielaandrijving de auto van 0-100 brengt in 4,9 seconden met een begrensde topsnelheid van 250 km/u. Zowel de transmissie, de vierwielaandrijving en de tractiecontrole zijn gekalibreerd om de bestuurder in alle situatie van maximale grip te voorzien.

Volvo S60

Het interieur is voorzien van nieuwe details, materialen en Polestar kleuren waaronder op het stuurwiel en de stoelen. De aanpassingen hebben het hoofddoel om de bestuurder extra steun en controle te geven.

De Polestar modellen zijn vanaf het voorjaar van 2014 te bestellen bij de Volvodealer. De afleveringen van de nieuwe S60 en V60 Polestar vinden plaats in het najaar van 2014 in de lokale markten.