14 november 2013
BMW i3

BMW i3

Wereld Natuur Fonds kiest voor BMW i3

14 november 2013 | Het afgelopen jaar heeft naast onder andere ABN AMRO, Siemens en KPN ook het Wereld Natuur Fonds meegedaan aan een testperiode 'elektrisch rijden' van BMW. Mede vanwege de duurzame ontwikkeling, de productie en de recycling van de auto neemt binnenkort het Wereld Natuur Fonds een BMW i3 in ontvangst.

"Zeker in een dichtbevolkt land als het onze is elektrisch rijden voor iedereen een reële optie. Het is schoon, stil en ook winterse kou is geen enkel probleem. En wat minstens zo belangrijk is: met de BMW i3 laten we zien dat elektrisch rijden comfortabel en cool is", aldus de directeur Wereld Natuur Fonds, Johan van de Gronden die binnenkort de bruikleenauto in ontvangst neemt.

BMW i3

Zowel de aandrijflijn, de elektromotor -125 kW (170 pk) en 250 Nm - en de voertuigarchitectuur zijn in eigen huis ontwikkeld. De BMW i3 is gemaakt van duurzame en gerecyclede materialen. Zo is het interieur voor 25% uit recyclebare ruwe materialen en gerecyclede kunststoffen gefabriceerd. Bestaan de stoelen voor 100% uit gerecycled polyester, waarvan 34% uit PET-flessen. En is het exterieur voor 25% gemaakt uit gerecyclede kunststoffen. Bij de productie wordt zo'n 50 procent minder energie en 70 procent minder water verbruikt dan gemiddeld bij de andere BMW modellen.

De CO2-uitstoot over de gehele levenscyclus van de BMW i3 is 30% lager. Indien de auto volledig op duurzame stroom rijdt loopt dit volgens BMW zelfs op tot 50%. De elektrische BMW i3 is ISO gecertificeerd (14040/14044) voor zijn ecologische voetafdruk en staat vanaf 16 november bij de BMW i agent.