11 november 2013
 

Cadillac CTS

Cadillac CTS nog dit jaar in Nederland

11 november 2013 | Cadillac introduceert de geheel nieuwe CTS sedan. Cadillac-importeur Nefkens uit Amersfoort verwacht nog dit jaar de eerste exemplaren in ons land. De nieuwste CTS is gebaseerd op de high-performance achterwielaangedreven structuur van de ATS sportsedan. Een reeks nieuwe motoren waaronder de volledig nieuwe Cadillac Twin-Turbo motor met automatische achtversnellingsbak zorgt voor prestaties van de Cadillac CTS.

Hoewel de lengte en de wielbasis zijn toegenomen, heeft de volledig nieuwe CTS sedan een lager gewicht dan het voorgaande model. Lichtgewicht onderdelen zoals de aluminium deurstructuren dragen bij aan het lagere gewicht en de bijna ideale 50/50 gewichtsbalans. En voor de eerste keer heeft de CTS standaard op alle modellen Magnetic Ride Control, Cadillac's real-time veersysteem.

De CTS heeft de typische, vormgeving van Cadillac, met de grote grille en verticale verlichtingselementen, waaronder de LED dagrijverlichting. Voor het interieur zijn er acht verschillende interieuropties, ieder afgewerkt met echt hout, koolstofvezel of aluminium.

De CTS heeft een atmosferische 3.6-liter V6 met 321 pk, gekoppeld aan een automatische achtversnellingsbak bij de achterwielaangedreven modellen (of automatische zesbak en all-wheel aandrijving; en een 2.0-liter turbomotor met circa 272 pk, gekoppeld aan een automatische zesbak).

De Cadillac Twin-Turbo heeft 313 kW (420 SAE pk) en een koppel van 583 Nm. De CTS sedan sprint in minder dan 5 seconden naar de 100 km/u.

Cadillac CTS

De CTS Vsport heeft 18-inch lichtmetalen wielen, een kortere stuuroverbrenging, Brembo-schijfremmen met aluminium remklauwen en high-performance remvoeringen, heavy-duty koeling en elektronisch limited-slip differentieel.

De CTS beschikt over CUE, Cadillac's infotainmentsysteem dat gebruik maakt van dezelfde technologie als waarmee smartphones en tablets worden bediend. Een acht-inch kleuren touchscreen stelt gebruikers in staat om te swipen en iconen te verslepen. Bluetooth-connectiviteit met natuurlijke spraakherkenning is standaard bij CUE, evenals aansluitingen voor USB en SD-kaarten. Een 12,3-inch high-resolution configureerbaar LCD-display in het instrumentenpaneel completeert het CUE-display en ondersteunt de actieve-veiligheidvoorzieningen.

De nieuwe CTS sedan beschikt over "Front & Rear Automatic Braking", dat gebruik maakt van korte-afstandsradar technologie en ultrasonische sensoren, en dat de bestuurder helpt aanrijdingen te voorkomen bij het rijden in druk verkeer.

Tot het "Driver Awareness Package" behoort Cadillac's gepatenteerde "Safety Alert Seat"-technologie. Het maakt gebruik van trillingen in de stoel van de bestuurder om hem of haar te waarschuwen voor een mogelijke aanrijding of voor auto's die zich in de dode hoek van het gezichtsveld bevinden. De stoel trilt aan de linker- of rechterkant, of aan allebei de kanten tegelijk, afhankelijk van de richting van het gevaar.

De CTS is inmiddels te bestellen bij de Nederlandse Cadillac-dealers.

Cadillac CTS
 
Websitewww.cadillaceurope.co
Deel via