6 november 2013
Renault Kangoo

Renault Kangoo

Renault introduceert Kangoo Energy TCe 115

6 november 2013 | De Renault Kangoo Express en Kangoo Family werden eerder dit jaar voorzien van een vernieuwd uiterlijk, nieuwe techniek en een rijkere uitrusting. De vernieuwing krijgt een vervolg met de introductie van de Energy TCe 115 motor. Deze turbobenzinemotor van de nieuwste generatie combineert een vlottere acceleratie met een aanzienlijk lagere CO2-emissie dan de 1.6 16V benzinemotor die hij vervangt.

De nieuwe Energy TCe 115 is leverbaar in de Renault Kangoo Express en de Renault Kangoo Family. De viercilinder 1,2-liter turbobenzinemotor met directe brandstofinjectie levert een vermogen van 115 pk (85 kW). Het koppel bereikt  tussen 2.000 en 4.000 toeren per minuut zijn maximum van 190 Nm.

Renault Kangoo

Het gemiddelde brandstofverbruik van de Energy TCe 115-motor bedraagt 6,1 l/100 km (volgens NEDC-cyclus). Dat betekent een CO2-emissie van 140 g/km. Het brandstofverbruik (22 procent minder dan de 1.6 16V benzinemotor die de Energy TCe 115 vervangt) is ook te danken aan het start-stopsysteem en het regeneratieve remsysteem.

De Energy TCe 115 is met ingang van 2014 leverbaar voor de Kangoo Express in Comfort-uitvoering. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer elektrisch bedienbare ruiten in de voorportieren, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, centrale portiervergrendeling, radiovoorbereiding, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, achterruitverwarming en asymmetrische achterdeuren met ruitenwisser/-sproeier.

Renault Kangoo

De Renault Kangoo Express Energy TCe 115 Comfort is leverbaar voor prijzen vanaf 13.390 euro exclusief BTW en BPM.

Bij de personenautovariant is de versie met de Energy TCe 115 de nieuwe basisversie. De Renault Kangoo Family Energy TCe 115 is leverbaar voor prijzen vanaf 23.490 euro inclusief BTW en BPM en is beschikbaar in de uitvoering Expression. De standaarduitrusting omvat onder meer ABS, elektronische stabiliteitscontrole ESC, tractiecontrole ASR, airconditioning, cruisecontrol, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en R-Plug & Radio inclusief bediening vanaf het stuurwiel, Bluetooth-connectiviteit en een AUX- en USB-aansluiting.