5 november 2013
 

Chevrolet Stingray

Chevrolet maakt prijs Stingray bekend

5 november 2013 | Corvette maakt de prijzen van de nieuwe Stingray bekend. De Corvette Stingray coupé wordt in 2014 in Nederland leverbaar vanaf 124.995 euro inclusief BTW/BPM. De prijslijst van de convertible start bij 127.995 euro. De eerste coupéversies zijn inmiddels op weg naar Nederland en staan vanaf januari bij Chevrolet-dealer Nefkens in Amersfoort, de exclusieve Corvette-dealer voor Nederland, waar de Corvette Stingray nu te bestellen is.

Voor het vaststellen van de Nederlandse prijzen was het wachten nog op de officiële CO2-waarde van de nieuwe C7. De uitstoot per kilometer bedraagt 279 gram en dat is van grote invloed op de prijs.

Het vermogen van de Corvette Stingray wordt geleverd door de nieuwe 6.2-liter LT1 V8-motor. Die is goed voor 343 kW (466 pk) bij 6.000 tpm en een koppel van 630 Nm bij 4.600 tpm. Daarmee noteert de Corvette Stingray de hoogste vermogenswaarde ooit voor een standaard Corvette. Tot de prestatiecijfers behoren een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/u in 4,2 seconden en 1,03G aan grip in bochten; waarden die mede te danken zijn aan het Z51 performance pakket en de nieuwste "magnetic ride control" ophangingen die voor ons land standaard op de Corvette Stingray worden geleverd.

Chevrolet Stingray

Daarnaast is de C7 Stingray standaard uitgerust met:

  • een nieuwe handgeschakelde 7-versnellingsbak met "Active Rev Matching" dat gangwisselingen anticipeert en het toerental daarop afstemt voor perfect schakelen;
  • "Active Fuel Management", dat ervoor zorgt dat de Corvette Stingray op vier cilinders rijdt bij een lichte belasting, zoals bij cruisen op de snelweg;
  • een compleet nieuw aluminium frame dat 57 procent stijver en 45 kg lichter is dan de stalen versie van zijn voorganger;
  • een drysump oliesysteem, differentieel en transmissiekoeling;
  • een "Drive Mode Selector" met vijf standen en twaalf op de voorkeur van de bestuurder af te stemmen onderdelen;
  • "launch control": beschikbaar in de Track-stand, voor maximale acceleratie vanuit stilstand;
  • een compleet nieuw uiterlijk ontwerp met op het circuit geteste aerodynamica en een nieuw interieurontwerp met koolstofvezel en aluminium accenten en met de hand vervaardigde lederen onderdelen.
  • Individuele instelmogelijkheden voor comfort of maximale prestaties

Het instrumentarium in de Corvette Stingray biedt de mogelijkheid 69 individuele velden aan informatie te raadplegen, variërend van een interactieve prestatietimer tot aan een scherm voor een te hoge bandentemperatuur. De instrumentariumfuncties maken deze informatie  toegankelijk via drie instelbare standen die de informatie qua prioriteit afstemmen op het gebruik van de Corvette Stingray tijdens woon-werkverkeer, weekendjes weg en circuitevents.

Het acht inch LCD-scherm in het midden van het instrumentarium wordt geflankeerd door drie analoge klokken voor de snelheid, het brandstofniveau en de koelwatertemperatuur, en is via de Driver Mode Selector-knop in te stellen, in sport-, toer- en circuitstanden. De 'Tour' stand legt meer nadruk op multimedia en infotainment; het 'Sport' thema benadrukt de sportieve prestatiefuncties via bijvoorbeeld een duidelijke schakelindicator en een grote ronde toerenteller; in de 'Track' stand heeft het instrumentarium een racy lay-out met een lineaire toerenteller, schakellichten die zijn geïnspireerd op die van Corvette Racing en permanente displays voor het klokken van rondetijden. Elk van deze drie thema's kan ook naar wens worden geconfigureerd zodat de bestuurder in de Stingray zijn eigen voorkeuren kan instellen.

Chevrolet Stingray

Met het bekendmaken van de prijzen van de Corvette Stingray coupé en convertible is de auto vanaf nu ook officieel in Nederland te bestellen bij de exclusieve Corvette-dealer voor Nederland, Nefkens in Amersfoort. De eerste coupé-exemplaren maken daar begin januari hun opwachting, kort daarna gevolgd door de Corvette Stingray convertible.

Chevrolet Stingray Chevrolet Stingray
 
Websitewww.chevrolet.nl
Deel via