20 oktober 2013
 

Porsche

Winnaar Porsche 911-wrap wedstrijd bekend

20 oktober 2013 | Tijdens het Porsche Approved Occasion Weekend in Nieuwegein is zaterdag de winnaar van de 50 jaar 911 designwedstrijd bekend gemaakt. Ontwerpers, creatieven en Porsche liefhebbers werden in de gelegenheid gesteld een voorstel voor een '50 jaar 911-wrap' in te sturen.

Voormalig Porsche chef-designer Harm Lagaaij koos als winnende ontwerp het design van Sjoerd Jongsma. Hij mag nu een week lang rondrijden in een 911 die voorzien is van de door hem ontworpen wrap.

Er was niet alleen een designwedstrijd voor volwassenen, ook kinderen werden afgelopen maand uitgedaagd creatief te zijn en een kijkdoos van een Porsche werkplaats in te leveren. Tientallen kinderen hebben een foto ingestuurd van een door hun geproduceerde kijkdoos. Broer en zus Raf en Loïs uit Nieuw-Dijk  hebben de winnende kijkdoos van een Porsche werkplaats gemaakt. Zij gingen na afloop van het Porsche Approved Occasion Weekend naar huis met een Porsche Go-Kart trapauto.

Porsche

Harm Lagaaij die van 1989 tot en met 2004 chef-designer was van Porsche, koos als winnende ontwerp het design van Sjoerd Jongsma. "Grafisch interessant, in elke richting goed geïdentificeerd, professioneel en het is duidelijk waar het over gaat; een prachtig eerbetoon aan Carel Godin de Beaufort". Henk van den Helder, directeur van Hertz autoverhuur en Porsche partner in deze wedstrijd overhandigde Sjoerd Jongsma als blijvende herinnering een 911-schaalmodel met het winnende ontwerp. Daarnaast mag hij een week lang rondrijden in een Porsche 911 die door Hertz ter beschikking is gesteld.

De live wrap van de specialisten van VinyTouch van het winnende ontwerp vormde dit jaar een extra attractie op het zesde Porsche Approved Occasion Weekend. Het decor voor het prijswinnende ontwerp vormden de 180 Porsche Approved Occasions die in de Home Boxx van Nieuwegein stonden opgesteld.