8 oktober 2013
 

Cadillac Escalade

Cadillac introduceert nieuwe Escalade

8 oktober 2013 | Cadillac heeft in New York de volledig nieuwe Escalade modeljaar 2015 geïntroduceerd. De vierde generatie Escalade heeft een volledig nieuw design maar is toch direct herkenbaar. De productie van de Escalade 2015 zal begin volgend jaar in de fabriek in Arlington een aanvang nemen. De modelreeks zal bestaan uit het standaard Escalade-model en, net als dat bij de huidige generatie het geval is, een verlengde ELV-uitvoering. De nieuwe Escalade zal eind volgend jaar in Europa op de markt komen.

De Escalade, met twee- en vierwielaandrijving, beschikt over een nieuwe 6.2-liter V8- motor die krachtiger en efficiënter is dan in de voorgaande modellen. Cadillac's Magnetic Ride Control is nu standaard.

Het interieur is afgewerkt met leder dat met de hand is gesneden, genaaid en aangebracht, met opties voor diverse soorten hout. De stoelen zijn  comfortabeler geworden terwijl de tweede zitrij neergeklapt kan worden.

Cadillac Escalade

CUE, Cadillac's systeem voor connectiviteit en bediening, is standaard met spraakherkenning en een touch-bediening die identiek is aan die van populaire tablets en smart phones. Een standaard 12.3-inch digitaal instrumentenpaneel kan in vier verschillende thema's worden ingesteld en een beschikbaar head-up display zorgt voor weergave van de informatie op de voorruit. Een beschikbaar Blu-Ray DVD entertainmentsysteem achterin is voorzien van een negen inchscherm dat aan het dak is gemonteerd.

Tot de nieuwe technologieën van de Escalade behoren ook veiligheidsvoorzieningen die voetgangers beschermen bij een aanrijding, zoals automatisch remmen. Het betreft een systeem dat vertrouwt op korte-afstandsradartechnologie en de bestuurder helpt aanrijdingen bij lage snelheid te voorkomen dankzij ultrasonische sensoren, zowel bij vooruit- als achteruitrijden. Het remmen wordt indien noodzakelijk vergezeld door waarschuwingssignalen.

Cadillac Escalade
 
Websitewww.cadillaceurope.co
Deel via