26 september 2013
Hyundai i10

Hyundai i10

Hyundai neemt nieuwe i10 in productie

26 september 2013 | Vandaag rollen de eerste exemplaren van de nieuwe stadsauto van Hyundai van de band in de Turkse fabriek in Izmit. Ter gelegenheid hiervan brachten de Turkse minister van economische zaken Zafer Caglayan, de Koreaanse ambassadeur in Turkije Sang-Kye Lee en Hyundai Vice Chairman Eisun Chung samen met de fabrieksdirectie en alle medewerkers een toost uit op het succes van de nieuwe i10. Eind oktober arriveert de nieuwe i10 in Nederland en vanaf 1 november staan de eerste auto's bij de Nederlandse dealers.

Hyundai heeft de Turkse autofabriek speciaal voor de Hyundai i10 een flinke opknapbeurt gegeven. Er is zestien maanden gewerkt om de Hyundai-fabriek in Izmit volledig voor te bereiden op de komst van de i10. De productiecapaciteit is verdubbeld tot 200.000 eenheden per jaar. Met de update van de fabriek is een bedrag van ongeveer een half miljard euro gemoeid. De investering in de fabriek leidt tot 2.700 nieuwe banen.

Hyundai i10

Niet alleen is de fabriek totaal gerenoveerd, ook de complete infrastructuur is aangepast om de fabricage van de nieuwe Hyundai te kunnen faciliteren. Er is een compleet gerobotiseerde assemblagelijn geïnstalleerd. De productie van de welding shop, waar de carrosseriedelen worden samengevoegd, is zelfs verdubbeld.

Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS) moet voor Hyundai het nieuwe productiecentrum van compacte Hyundai's worden. Ook de Hyundai i20 wordt in Turkije geproduceerd. "HAOS is belangrijk voor Hyundai omdat dit het enige productiecentrum is waar de nieuwe generatie i10 wordt gemaakt. Hyundai zal dan ook continu in deze fabriek blijven investeren om de productie en de kwaliteit te kunnen blijven waarborgen", vertelde Eisung Chung tijdens de ceremonie.