6 september 2013
Mitsubishi Space Star

Mitsubishi Space Star

4 EuroNCAP-sterren voor Mitsubishi Space Star

6 september 2013 | Tijdens de laatste serie Euro NCAP-botsproeven scoorde de nieuwe Mitsubishi Space Star vier sterren (volgens het 2013-protocol), zo heeft Euro NCAP bekendgemaakt.

Het ‘Global Small'-concept van de nieuwe Space Star werd ontwikkeld voor een maximaal veiligheidsniveau, binnen de mogelijkheden van zijn compacte afmetingen. Het resultaat is een lichtgewicht carrosserie die tegelijk robuust en veilig is. De auto is rondom voorzien van actieve- en passieve-veiligheidsvoorzieningen:

  • Mitsubishi Motors' gepatenteerde RISE-systeem (Reinforced Impact Safety Evolution). Een doordachte carrosserieconstructie die botsenergie uit alle richtingen absorbeert en gecontroleerd wegleidt.
  • Het Multi-load pass frame bestaat uit dwarsdragers, die er samen met een verstevigde kooiconstructie voor zorgen dat de energie van een frontale botsing optimaal wordt opgevangen en weggeleid.

Wat betreft de bescherming van voetgangers voldoet de nieuwe Space Star uiteraard aan de nieuwe EU-regels die vanaf 2013 van kracht zijn:

  • De hogere motorkapconstructie biedt een grotere buffer tussen de relatief zachte motorkap en het harde motorblok eronder.
  • Vervormbare, energieabsorberende paravan, ruitenwisserconstructie en voorschermen.
  • Energieabsorberende binnenbumper achter de voorbumper.
  • Energieabsorberende constructie rond de koplampen.
Mitsubishi Space Star

De voorstoelen in de Space Star bieden extra veiligheid door veiligheidsriemen met dubbele voorspanners (spanmechanisme met begrenzing) en bieden bescherming tegen whiplashes als gevolg van een aanrijding. Portier- en achterklepscharnieren zijn voorzien van een vergrendelfunctie, om te voorkomen dat deze tijdens een aanrijding ongewild openslaan.

De scores per Euro NCAP-testcategorie zijn:

Volwassen inzittende: 90%
Kind inzittende: 72%
Voetganger: 73%
Veiligheidsvoorzieningen: 55%