3 september 2013
Land Rover Discovery 4

Land Rover Discovery 4

Land Rover Discovery aangepast voor 2014

3 september 2013 | Voor het modeljaar 2014 introduceert Land Rover een vernieuwde Discovery. Het model krijgt een nieuw aangezicht, licht gewijzigde naam en badges, nieuwe V6 benzinemotor, nieuwe tussenbak, verbeterde audiosystemen en een nieuw programma van comfort-, veiligheids- en bestuurderondersteunende functies. De Discovery modeljaar 2014 is vanaf september te koop, waarbij de eerste auto's vanaf medio november zullen worden afgeleverd.

Voor 2014 heeft de Discovery niet alleen een nieuw 'gezicht' gekregen, maar zijn ook talloze andere exterieurdetails vernieuwd. Zo zijn er bijvoorbeeld een nieuwe grille, nieuwe voorbumper, nieuwe koplampen, nieuwe dagrijverlichting met karakteristieke LED-signatuur en twee nieuwe lichtmetalen velgen. Ook voor modeljaar 2014 blijft het Black Design Pack beschikbaar dat het model markanter maakt. Dit omvat eveneens nieuwe details en de keuze uit 19- of 20-inch lichtmetalen velgen in Gloss Black.

Vanwege de verschillen tussen het vernieuwde exterieurdesign voor het modeljaar 2014 in vergelijking met de bekende identiteit van het model, krijgt de Discovery ook een nieuwe badging. Voor de allereerste keer vervangt het woordmerk 'Discovery' de naam 'Land Rover' op de motorkap. Op de achterklep verdwijnt het cijfer '4' in de naam.

De motorbadging wordt verplaatst van de achterklep naar beide voorportieren. Deze metalen badges zullen afhankelijk van de betreffende motor de teksten 'SCV6', 'SDV6' of 'TDV6' krijgen.

Land Rover Discovery 4

In het kader van het streven om onze modellen duurzamer te maken, wordt de 5,0-liter V8 benzinemotor vervangen door de 3,0 V6 S/C en worden alle benzine- en dieselmotoren gecombineerd met een stop/start-systeem. Alle uitvoeringen zijn uitgerust met een achtttraps ZF automatische transmissie.

De nieuwe V6 supercharged benzinemotor ontwikkelt een vermogen van 250 kW/340 pk en een koppel van 450 Nm. Hiermee accelereert de Discovery in 8,1 seconden van 0-100 km/h en heeft het model een topsnelheid van 195 km/h. Dankzij de verbeterde efficiency van de nieuwe motor en de combinatie met het stop/start-systeem, heeft de Discovery V6 S/C een CO2-emissie van 269 g/km (was 328 g/km voor de 5.0 V8 benzinemotor).

Daarnaast is de Discovery modeljaar 2014 beschikbaar met de twee bekende 3,0-liter dieselmotoren, de 155 kW/211 pk TDV6 en de 188 kW/256 pk SDV6, waarbij de gecombineerde CO2-emissies zijn gereduceerd tot respectievelijk 207 g/km en 213 g/km. Het verbruik is gereduceerd tot respectievelijk 7,8 en 8,0 l/100 km.

Voor het modeljaar 2014 kunnen kopers kiezen uit twee vierwielaandrijvingssystemen, met enerzijds de nieuwe "Single-speed" tussenbak of anderzijds met de bekende "Twin-speed" tussenbak met hoge en lage gearing voor de allerzwaarste offroad-omstandigheden.

Land Rover Discovery 4

De vierwielaandrijving met Single-speed tussenbak is ontwikkeld voor klanten die niet van plan zijn om de extreme offroad-capaciteiten van de Discovery volledig te benutten. De mechanisch gestuurde Single-speed tussenbak weegt 18 kg minder dan de Twin-speed tussenbak, is uitgevoerd met een Torsen-differentieel en biedt een koppelverdeling vóór/achter van 42/58 procent.

Het nieuwe programma comfort-, veiligheids- en bestuurderondersteunende systemen voor de Discovery modeljaar 2014 omvat: Wade Sensing, dode hoek-detectiesysteem, detectie van naderende voertuigen, verkeersdetectie bij achteruitrijden en T-kruising camera's.

Om de Discovery op audiogebied in lijn te brengen met de Range Rover modellen, komt het model beschikbaar met hoogwaardige Meridian audiosystemen. Het standaard systeem heeft 8 luidsprekers en 380 watt uitgangsvermogen, terwijl het Premium Meridian surround sound-systeem beschikt over 17 luidsprekers en een uitgangsvermogen van 825 watt.